Μιχελάκης: Αποτυχημένος περιφερειάρχης ο Σγουρός. Αλλά ό,τι πει το κόμμα μου

Μιχελάκης: Αποτυχημένος περιφερειάρχης ο Σγουρός. Αλλά ό,τι πει το κόμμα μου

"Στη ΝΔ θα ισχύσει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή", δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών

Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τις ευρωεκλογές, αλλά και για την απόφαση του πρωθυπουργού να ισχύσει το ασυμβίβαστο για την ΝΔ μεταξύ βουλευτών και υποψήφιων ευρωβουλευτών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ FM.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί, εάν ένας βουλευτής θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή, ο υπουργός είπε:

"Για την ΝΔ, με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής του κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του. Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και απόφαση του προέδρου. Εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής. Από εκεί και πέρα, τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν.

Ο νόμος, δηλαδή, θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο. Νομίζω δε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά για την εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. είναι απολύτως σωστή. Το θέμα αυτό είναι και προσωπικής επιλογής και συνείδησης του καθενός".

Για τις αλλαγές στις ευρωεκλογές

"Άμεσα θα δώσουμε τη συνολική μας πρόταση. Μπορώ να σας πω ότι στο θέμα των σταυρών θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής, στους 4, με τη λογική της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, τη Β’ Αθήνας. Στόχος είναι ο πολίτης να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στους υποψηφίους και να έχει πολλές επιλογές. Βάλαμε γι’ αυτό το ύψος της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας και εκλογική περιφέρεια (για τις ευρωεκλογές) θα είναι μία, όλη η χώρα.

Μέχρι τώρα, υπήρχε ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, με κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο", πρόσθεσε.

Για την υποψηφιότητα Σγουρού και το ενδεχόμενο στήριξής του από τη Ν.Δ.

"Θα περιμένω να αποφασίσει το κόμμα μου. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα αυτό. Προσωπικά, πάντως, δεν θεωρώ τον κ. Σγουρό πετυχημένο περιφερειάρχη. Αλλά είναι θέμα του κόμματος να αποφασίσει γι’ αυτό το θέμα", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Κίνημα" υπουργών και δημάρχων της ΝΔ για στήριξη Σγουρού

Σγουρός: "Θέλω να με στηρίξει η κοινωνία, όχι τα κόμματα"

SHARE:

24Media Network