Μήνυμα Λαγκάρντ για το χρέος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στην Ουάσινγκτον.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στην Ουάσινγκτον. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, ενώ επανέλαβε το αίτημα του Ταμείου προς τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Με δήλωσή της, η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της κατ' ιδίαν συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός. Στο μήνυμά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, σχολιάζει πως συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και επέμεινε στο ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους, πάγιο αίτημα του Ταμείου προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

"Με χαρά συνάντησα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, μια αίσθηση που αντικατοπτρίστηκε και στο πρόσφατο Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για την συνεχή στήριξη του Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

ADVERTISING

Μια πρόβλεψη για ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Επίσης, επεσήμανα πως η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και μια πρόβλεψη για ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι κρίσιμα για την υποστήριξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης και επιτυχημένης εξόδου αργότερα μέσα στη χρονιά. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση".

"Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί για να συμπληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διασφαλίσουμε την ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, που είναι απαραίτητη για την βιώσιμη ανάπτυξη" επανέλαβε σε αντίστοιχο tweet για τη συνάντηση, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Το σχόλιο της Αθήνας

Για τη συνάντηση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά την συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Συνάντηση Τσίπρα - Μοσκοβισί

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβίσι. Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφράζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του european semester την Άνοιξη, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και τέλος να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

«Ο Επίτροπος Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, μετά το πρόσφατο Eurogroup. Η συνάντηση αποτελεί μέρος των τακτικών συζητήσεων που έχουν οι δύο τους», σχολίασε στο news247 εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πάντως, η Κομισιόν δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για την συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αν και θεωρείται «κάτι παραπάνω από σίγουρο» ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού όλοι υποθέτουν ότι οι επαφές θα έχουν βασικό θέμα το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, η Επιτροπή δεν θα προχωρήσει σε κάποια δήλωση αν δεν υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος, Νταβός, ΔΝΤ, Αλέξης Τσίπρας, Κριστίν Λαγκάρντ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Τσίπρα σε Ζάεφ για το Σύνταγμα

Με Βέμπερ απαντά η ΝΔ στο άδειασμα του ΕΛΚ για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται ούτε στα εθνικά θέματα

24Media Network