Μήνυμα Παππά σε ΕΕΤΤ για τη διασφάλιση χαμηλών τιμών στο γρήγορο ίντερνετ

Μήνυμα Παππά σε ΕΕΤΤ για τη διασφάλιση χαμηλών τιμών στο γρήγορο ίντερνετ
Transport, Telecommunications and Energy () Council meeting in Brussels, Belgium on Dec. 4, 2017 / , 4 , 2017 sooc

Κατήγγειλε παραπλανητικές διαφημίσεις για τις ταχύτητες στο Διαδίκτυο και ολιγοπωλιακή συγκέντρωση. Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με τη ΝΔ για τη σύνθεση της  ΕΕΤΤ και τον γαλάζιο πρώην αντιπρόεδρο

Την παρέμβαση της ΕΕΤΤ για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε γρήγορο και αξιόπιστο ιντερνετ σε λογικές τιμές για τους πολίτες ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εν μέσω αντιπαράθεσης με τη ΝΔ για την αναποτελεσματική λειτουργία της προηγούμενης σύνθεσης της ρυθμιστικής αρχής.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, για την ολιγοπωλιακή συγκέντρωση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η ρυθμιστική αρχή οφείλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα των καταναλωτών. «Είμαστε η χώρα με το πιο αργό και ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη» είπε και υπογράμμισε ότι στη χώρα παρατηρείται μια πορεία ραγδαίας συγκέντρωσης με αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή και την ποιότητα των υπηρεσιών. Κατήγγειλε, επίσης ότι εταιρείες διαφημίζουν ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που δεν είναι πραγματικές και υπογράμμισε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην ΕΕΤΤ ότι ρόλος της πολιτείας είναι να διασφαλίσει το γενικό κοινωνικό συμφέρον, δηλαδή να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ήρθε, όμως, και σε οξύτατη αντιπαράθεση με την αρμόδια τομεάρχη της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία υπερασπίστηκε την προηγούμενη σύνθεση της ΕΕΤΤ όπου ήταν αντιπρόεδρος ο συνεργάτης της και στέλεχος της ΝΔ, Νίκος Παπαουλάκης. Ο κ. Παππάς θύμισε ότι υπήρχαν καταγγελίες πως  η προηγούμενη σύνθεση της ΕΕΤΤ καθυστερούσε να εγκρίνει συγκεκριμένα προϊόντα και να επιβάλλει πρόστιμα. Από την πλευρά της κυρία Ασημακοπούλου επέρριψε στον υπουργό ότι κατηγορεί τις ανεξάρτητες αρχές για να κρύψει «τις δικές του ευθύνες».

Κόντρα για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο

Ο κ. Παππάς και η κυρία Ασημακοπούλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο με την τομεάρχη της ΝΔ να καταγγέλλει ότι δίνονται συνεχείς παρατάσεις χωρίς αποτέλεσμα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αντέτεινε ότι στις 24 Ιανουαρίου το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει ωριμάσει και σε λίγες ημέρες αναμένεται και η δημοσιοποίηση της προκήρυξής για την υλοποίησή του. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για την διακίνηση εγγράφων σε όλο το Δημόσιο εντός του 2018. Σημείωσε, επίσης, ότι στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όλα τα έγγραφα διακινούνται ήδη ηλεκτρονικά και ότι το σύνολο των 600 υπαλλήλων έχει λάβει ψηφιακή υπογραφή. Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της κυρίας Ασημακοπούλου ότι η Κομισιόν δεν έκρινε επιλέξιμο το έργο Superfast Broadband ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα «θα σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Φωτογραφία: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα