Mήνυμα Πέτσα προς Μητροπολίτη Κοζάνης που καλούσε σε κοινωνία εν μέσω lock down

Mήνυμα Πέτσα προς Μητροπολίτη Κοζάνης που καλούσε σε κοινωνία εν μέσω lock down
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

“Όλοι μας πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Σερβίων και Κοζάνης Παύλο που έλεγε στους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα.

Όλοι μας -επαναλαμβάνω: όλοι μας- πρέπει να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών”, ήταν η λακωνική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όταν κλήθηκε από το News 24/7 να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, ο οποίος εν μέσω lock down κάλεσε τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα!

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Μάλιστα και παρά το γεγονός ότι η Κοζάνη έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 4 δηλαδή αυξημένου κινδύνου μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού, ο Μητροπολίτης εκβίασε τους πιστούς, υποστηρίζοντας πως όσοι αμφισβητούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, βλασφημούν και δεν πρόκειται να δουν Βασιλεία Θεού, ενώ ισχυρίστηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο σκοταδισμού πως όσους περισσότερους πιστούς έχει μία χώρα, τόσο λιγότεροι θάνατοι σημειώνονται από την πανδημία.

Βεβαίως η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς το συγκεκριμένο Μητροπολίτη και όλους τους ιεράρχες και τους πιστούς, ωστόσο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για το θέμα της Εκκλησίας.

Αντίθετα, ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στους πολίτες, αλλά ιδίως στους επαγγελματίες και δη τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων και απειλώντας με ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα.

Η καταστρατήγηση των μέτρων δεν θα μπορούσε να γίνει εάν οι επαγγελματίες του χώρου τις εστίασης την απέτρεπαν, είπε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα λειτουργούν και μετά τις 12 ή δεν λαμβάνουν μέτρα, προειδοποιώντας για τις συνέπειες.

Όσον αφορά στις εικόνες με ουρές έξω από τις υπηρεσίες ασύλου, υπενθύμισε καταρχάς ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σημείωσε ότι οι αρχές εξηγούν διαρκώς σε πρόσφυγες και μετανάστες και κάνουν εκκλήσεις σε όλες τις γλώσσες πως τα δικαιολογητικά που συνήθως αναζητούν, μπορούν να τα λάβουν διαδικτυακά. Επισήμανε όμως ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να κατανοήσουν ότι δεν χρειάζεται να πάνε στην υπηρεσία, όπως συμβαίνει και σε άλλες δραστηριότητες που δεν αφορούν μετανάστες και πρόσφυγες όμως, όπως πχ στις τράπεζες.

Ο κ.Πέτσας ανέφερε ότι ήδη η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου όμως δεν αναμένεται να αποφασιστούν νέα μέτρα, αλλά να σταλεί μήνυμα αυστηρής τήρησης των υφιστάμενων, ενώ όπως τόνισε ο κ.Πέτσας η κυβέρνηση θέλει συμμάχους τους επαγγελματίες σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα