Μήνυση κατά Καμμένου από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Μήνυση κατά Καμμένου από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή Eurokinissi

Η μήνυση αφορά στο χυδαίο σχόλιο του υπουργού Άμυνας κατά του Γιώργου Αμυρά, τον οποίο αποκάλεσε "νυφούλα" κατά την συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα εξοπλιστικά.

Μήνυση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το σχόλιό του σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά στη Βουλή, υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καμμένας είχε απευθυνθεί με χυδαίο τρόπο στον βουλευτή του Ποταμιού, λέγοντάς του κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα εξοπλιστικά: “Για νυφούλα καλό σάς βλέπω”.

Στην ανακοίνωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, αναφέρεται:

“Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε “νυφούλα” (“Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως”) ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.

Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση ΕΔΩ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί “Καλό σάς βλέπω πάντως για…”).

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα