Μισή συγγνώμη Οικονόμου στη Σταμούλη μετά την κατακραυγή

Μισή συγγνώμη Οικονόμου στη Σταμούλη μετά την κατακραυγή
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η αναφορά σε “δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ”. Συνεχίζεται όμως η στοχοποίηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Μπροστά στις αντιδράσεις περί στοχοποίησης ΜΜΕ από την κυβέρνηση, το Μαξίμου υπερασπίζεται το δικαιώμα του να… ασκεί κριτική σε δημοσιογράφους και υποστηρίζει ότι το Politico σήμερα επί της ουσίας ανασκεύασε το επίμαχο δημοσίευμα για τις υποκλοπές.

Ενώ σε προσωπικό επίπεδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναγνώρισε ότι κακώς χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη.

Επέμεινε όμως κρίνοντας αρνητικά τη δημοσιογραφική της δουλειά γενικότερα, αλλά και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ειδικότερα.

Ο κ. Οικονόμου συγκεκριμένα δήλωσε: “Η χθεσινή αναφορά στην κ.Σταμούλη ελέχθη κατ’ υπερβολή και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, παρότι εδώ και καιρό στα κείμενα της δε διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα”.

Υποστήριξε επίσης ως αρχή ότι: “Ο πολιτικός έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαρατίθεται με δημοσιογράφους σε εκτιμήσεις, σχολιασμό και ερμηνεία”, δηλώνοντας μάλιστα πως: “Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το χθεσινό ρεπορτάζ του Politico είχε ανακρίβειες ως προς τα γεγονότα και κρίσεις που εμφανιζόταν ως γεγονότα πέραν αμφισβήτησης της. Υποστήριξε δε ότι: “Η κυβέρνηση ως όφειλε και δικαιούνται αντέδρασε με ανακοίνωση και επιστολή στο Politico” αλλά και ότι το Politico σήμερα προβαίνει σε μερική ανασκευή (αυτό που στην πραγματικότητα έκανε το Politico είναι να διευκρινίσει την επίσημη θέση της κυβέρνησης).

Ανακοίνωση στήριξης από το Politico

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Ν. Σταμούλη στάθηκε και το Politico εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τόνισε αφενός την επαγγελματική ακεραιότητα της δημοσιογράφου αφετέρου πρόσθεσε πως οι αναφορές της στο επίμαχο έγγραφο της ΕΕ είναι “απολύτως ακριβείς”.

“Το POLITICO στέκεται στην αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη.

Η Σταμούλη είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του POLITICO. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Ελλαδας.

Ως απάντηση στην ουσία της καταγγελίας, εξετάσαμε την επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ Ιωάννη Βράιλα και δηλώνουμε ικανοποιημένοι που τα όσα ανέφερε η Νεκταρία Σταμούλη στο θέμα της Τετάρτης είναι απολύτως ακριβή”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Politico.

https://www.news247.gr/download/1787//228000/politico.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα