Μηταράκης: Θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Πολάκη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών;

Μηταράκης: Θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Πολάκη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών;
Ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης eurokinissi

Ως ποινικό θέμα η διαρροή της συζήτησης Πολάκη- Στουρνάρα θα έρθει στη Βουλή, το μείζον θέμα είναι με ποιο τρόπο, σημείωσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, θέτοντας μεταξύ άλλων το ερώτημα εάν το θέμα της συζήτησης τουαναπληρωτή υπουργού Υγείας με το διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα θα έρθει στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

“Η διαρροή της συζήτησης Πολάκη – Στουρνάρα είναι ποινικό θέμα και θα έρθει στη Βουλή. Το μείζον θέμα είναι αν θα έρθει στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης Υπουργών που τόσο δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ ή ως απλό βουλευτικό παράπτωμα;”, είπε ειδικότερα ο κ.Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε εξάλλου ότι βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν είχε καλύψει τον πρώην πλέον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο και ουσιαστικά κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για υποκρισία εάν χρησιμοποιήσει το νόμο που δηλώνει ότι θέλει να αλλάξει στη συνταγματική αναθεώρηση.

“Ο κ. Πολάκης έχει επιλέξει από την αρχή της κοινοβουλευτικής του καριέρας να στοχοποιεί έντονα τους πολιτικούς του αντιπάλους με ακραίες συμπεριφορές, όπως στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλη Μπεσκένη, που μετά θάνατον, σήμερα, η οικογένειά του κέρδισε την αγωγή εναντίον του κ. Πολάκη αλλά ο ίδιος όμως δε βρίσκεται πλέον εν ζωή” ανέφερε επίσης ο κ.Μηταράκης.

Ως προς το θέμα των τραπεζικών δανείων των κομμάτων σημείωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί η σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και ομόφωνα δεν παραπέμφθηκε κανένα πολιτικό πρόσωπο στη δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα