Μητροπολίτης Δώδωνης: Καμία κυβέρνηση δεν νοιάστηκε για την εκκλησία

Μητροπολίτης Δώδωνης: Καμία κυβέρνηση δεν νοιάστηκε για την εκκλησία
Ιερώνυμος-Χρυσόστομος Eurokinissi

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και συμπλήρωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν φροντίζει την Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος μίλησε στον news 247 στους 88,6 για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους.

Αναλυτικά τόνισε “Δεν ήταν συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αλλά μία κουβέντα με 15 προτεινόμενες λύσεις ο Αρχιεπίσκοπος έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται άλλα όχι να αποφασίζει για αυτό έφερε το θέμα στη Σύνοδο. είπε ότι η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει αλλά έπρεπε να έχει αναγγείλει τις προθέσεις της στις προγραμματικές της δηλώσεις για να ξέρανε και οι κληρικοί τι θα ψηφίσουν. Δεν είδα ποτέ κανένα κόμμα και καμία να κυβέρνηση να είναι υπέρ της εκκλησίας παρά μόνο ο Γεώργιος Παπανδρέου”.

Για τη μισθοδοσία των κληρικών είπε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς γιατί πήρε τη τεράστια περιουσία της εκκλησίας και την οικοιοποιήθηκε και ό,τι δεν οικοιοποιήθηκε το ανακήρυξε αναδασωτέο, δασική περιοχή κλπ. Εξέφρασε τον φόβο, σε δεύτερο χρόνο να κοπούν τα χρήματα προς τους κληρικούς για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε μισθό αρεοπαγίτη κι τώρα παίρνει 1000 ευρώ.

Τόνισε ότι ο παπάς δεν έχει ωράριο και καλείται να βρίσκεται δίπλα στον πιστό ανά πάσα στιγμή, όταν πχ θέλει κάποιος να επικοινωνήσει. Επισήμανε ότι εάν οι ιερείς βγουν από το δημόσιο θα αναγκαστούν να κάνουν άλλες δουλειές για να τα βγάλουν πέρα που σημαίνει ότι θα πρέπει οι πιστοί να κλείνουν ραντεβού για να κηδέψουν τους δικούς τους. “Εκλογές έρχονται, να πει το κάθε κόμμα τη θέση του για την εκκλησία” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα