Μητσοτάκης: Αφαιρούμε βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες

Μητσοτάκης: Αφαιρούμε βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες
Περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρο και την Νάξο Eurokinissi

Μήνυμα στήριξης της μεσαίας τάξης έστειλε και από την Πάρο, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του για τη μείωση της φορολογίας.

“Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό: αφαιρούμε βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στην μεσαία τάξη”, δήλωσε από την Πάρο όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα μειώσει την φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. “Θα μειώσουμε εντός διετίας τον ενφία κατά 30%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Δήλωσε ότι: “Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι” και πρόσθεσε: “Μόνο έτσι θα διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας, και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την επίσκεψη του από το δημαρχείο του νησιού, όπου είχε ενημέρωση από τον δήμαρχο Κοσμά Κωβαίο. Ενόψει και των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ενότητα στην επόμενη μέρα και να υπάρξουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες και συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

O κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ανάπτυξη νησιών όπως η Πάρος θα πρέπει να συνδυάζεται παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Πέραν αυτού, έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου. Ανέφερε μάλιστα ότι το εν λόγω έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Στη συνέχεια συνομίλησε με τους ψαράδες στο λιμάνι της Νάουσας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του είπαν πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για να συνεχίσουν τα παιδιά τους τη δουλειά αυτή.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Νάουσας σε ένα καφέ. Επίσης επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις με βάση τη Νάουσα. Μια βραβευμένη μικροζυθοποιία την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια νέος Παριανός που αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και μια μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα ενώ περπάτησε στους δρόμους της Παροικιάς και χαιρέτησε τους καταστηματάρχες μέχρι να καταλήξει σε καφέ στο λιμάνι όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Νάξο όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα