Μητσοτάκης από Εύβοια: Άμεση αποκατάσταση - Κανένας εφησυχασμός

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Εύβοιας την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019.
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Εύβοιας την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019. EUROKINISSI

Στην Εύβοια βρέθηκε ο πρωθυπουργός ώστε να δει από κοντά τον συντονισμό καθώς και την καμμένη περιοχή. Πρώτο του μέλημα όπως είπε "η προστασία της ανθρώπινης ζωής".

Την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση που είχε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος».

ADVERTISING

«Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους και από δω και πέρα θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το δύσκολο έργο της μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν «αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» όπως είπε.

Πρώτο μέλημα του ίδιου και της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών και καθώς η αντιπυρική περίοδος φτάνει προς το τέλος της τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Φωτιά, Φωτιά Εύβοια, Εύβοια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο πύρινος εφιάλτης από ψηλά: Φωτογραφικό δέος από τα ελικόπτερα του Στρατού στην Εύβοια

Πρωτοβουλία Μητσοτακη για ενίσχυση του RescEU - Μεταβαίνει στην Εύβοια

Φωτιές στην Ελλάδα: Χρειάζεται η χώρα μας περισσότερα Καναντέρ;

SHARE: