Μητσοτάκης από Ρόδο: “Στόχος είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον”

Μητσοτάκης από Ρόδο: “Στόχος είναι να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά στο φυσικό περιβάλλον”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο eurokinissi

Τα εύσημα σε όλους στη Ρόδο απένειμε ο πρωθυπουργός για τη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς και στην απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τις πληγείσες περιοχές.

Με ευχαριστίες σε όλους όσοι πάλεψαν όπως είπε μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να θέσουν υπό έλεγχο μια πάρα πολύ δύσκολη φωτιά, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την τοποθέτησή του στη σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Υπογράμμισε ότι το απόθεμα φιλοξενίας που έδειξαν οι Ροδίτες αυθόρμητα, όχι γιατί τους το υπέδειξε κανείς, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα προς περαιτέρω ενίσχυση της φήμης του νησιού.

«Και πιστεύω ότι αυτό, με τη βοήθεια όλων, καταφέραμε να το πετύχουμε. Διότι, πράγματι, τα νούμερα για την τουριστική κίνηση είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο «Ρόδος pass», που όπως είπε αποτελεί προσωπική του δέσμευση και θα υλοποιηθεί και πέρασε στα ζητήματα αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές. Εγγυήθηκε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και επανέλαβε πως σε κάθε κρίση γίνεται προτεραιοποίηση των επιλογών.

Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο Eurokinissi

«Πρώτη προτεραιότητα, πάντα: η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αδιαπραγμάτευτη, αλλά και του ζωικού μας κεφαλαίου.

Ακολουθούν οι περιουσίες και οι κρίσιμες υποδομές, ακολουθεί στη συνέχεια το δάσος και το φυσικό περιβάλλον. Και αυτές τις προτεραιότητες, ειδικά εδώ στη Ρόδο, τις υπηρετήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το τονίζω, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Διότι αυτή η φωτιά -όπως και πολλές άλλες φωτιές που κληθήκαμε και καλούμαστε, δυστυχώς, ακόμα να αντιμετωπίσουμε αυτό το καλοκαίρι- είχε πολύ άγρια χαρακτηριστικά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, στάθηκε σε όσα πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής. «Έχουμε ακόμα πολλά δάση και το σχέδιό μας για την αντιπυρική προστασία της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε και να το εκπονούμε. Δεν υπάρχουν εδώ μαγικές λύσεις, αλλά υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στις περιοχές εκείνες τις οποίες κατά προτεραιότητα θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Και νομίζω ότι λίγο-πολύ γνωρίζετε στο νησί και εσείς πολύ καλύτερα από εμένα, ξέρετε ποιες είναι οι περιοχές εκείνες που πρέπει να στρέψουμε την ιδιαίτερη προσοχή μας», τόνισε.

Και υπογράμμισε: «η κυβέρνηση ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή, έτσι θα επιβλέπω και προσωπικά ότι όλα αυτά τα οποία σας είπαμε θα γίνουν πράξη, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν πράξη. Και χαίρομαι, και να κλείσω με αυτό, που η Ρόδος, ένα μήνα και κάτι μετά τις φωτιές, εκεί που όλα ήταν πολύ μαύρα, σήμερα έχει κάθε λόγο να είναι πολύ πιο χαμογελαστή, πολύ πιο αισιόδοξη και να προσβλέπει σε ένα πολύ καλό κλείσιμο της τουριστικής περιόδου».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα