Μητσοτάκης: Δε θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση

Μητσοτάκης: Δε θα γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, αλλά θα υπάρξει αξιολόγηση
Το λογότυπο της ΕΡΤ Eurokinissi

Την πρόθεση του η ΕΡΤ να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να επαναξιολογηθεί το μηνιαίο τέλος εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο διοικητικό συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ»

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ» είχε συνάντηση σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μέλη του Σωματείου τον ενημέρωσαν για την πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων του μετέφεραν την έντονη ανησυχία που υπάρχει σε αρκετούς εργαζομένους, λόγω και του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να στελεχώσει την ΕΡΤ με έκτακτους συνεργάτες παροπλίζοντας το μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία, κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος του είναι η ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικά δημόσιο και ακηδεμόνευτο Μ.Μ.Ε. Δηλαδή με πλήρη αμεροληψία στην ενημέρωση, με νέες εκπομπές πολιτισμού και ψυχαγωγίας και με έμφαση στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όπως και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έτσι και στην ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και αξιοκρατία στην αξιοποίηση των εργαζομένων.

Τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της επόμενης Κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να  λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι βάσει των αποτελεσμάτων που θα έχει ύστερα από τους πρώτους μήνες της νέας πορείας της, θα επαναξιολογηθεί και το μηνιαίο τέλος που καταβάλλουν σήμερα οι πολίτες το οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό για όσα παρέχει σήμερα η ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα