Μητσοτάκης: Δεν πούλησε η Δημοκρατία τη Μακεδονία – Ο Τσίπρας έκανε το παζάρι

Μητσοτάκης: Δεν πούλησε η Δημοκρατία τη Μακεδονία – Ο Τσίπρας έκανε το παζάρι
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων Eurokinissi

“Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μείωση των συντάξεων. Με αυτό αγοράσατε το εισιτήριο από Πρέσπες για Ιθάκη” κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ. “Σήμερα κλείνετε 1417 μέρες στην εξουσία, 1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα”, σχολίασε.

Για “ανταλλαγή” της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό ως ένα “yesman” των Βρυξελλών και ξένων συμφερόντων, και ως υπεύθυνο τόσο για πολιτική περικοπών και υπερφορολόγησης όσο και για μία εθνική υποχώρηση.

Απάντησε μάλιστα και ως προς το σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο σχολείου υπό κατάληψη υποκινούμενη από ακροδεξιά στοιχεία, λέγοντας ότι δεν πούλησε η Δημοκρατία τη Μακεδονία, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι την πούλησαν Τσίπρας- Καμμένος και δηλώνοντας ότι δε φέρουν για αυτό ευθύνη τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία του παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πράγματι έπεσε έξω στις προβλέψεις του ότι δε θα ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων, ρώτησε όμως τον κ.Τσίπρα πόσο υπερήφανος αισθάνεται που είναι ο μακριοβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

“Το 2019 θα είναι έτος εκλογών και ο λαός θα σας στείλει στην αντιπολίτευση όπου αξίζετε να είστε” τόνισε και προκάλεσε τον κ.Τσίπρα να μιλήσει για το Σκοπιανό. “Εχετε καταπιεί τη φωνή σας. Το ίδιο δεν ισχύει για τον κ.Καμμένο. Εχετε να μας πείτε κάτι για τις δηλωσεις Ζάεφ για Μακεδονες του Αιγαίου και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας; Εχετε καταπιεί το αμίλητο νερό. Γιατί ο Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, μακεδονική γλώσσα και εθνότητα”, είπε, επικαλούμενος τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή, τον Κώστα Σημίτη, το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά και κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα ότι είπε ναι εκεί που όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.

“Δε συμφωνούμε με το σύνθημα η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Μόνοι σας το κάνατε το παζάρι και φέρετε ακέραια την ευθύνη. Οι υπόλοιποι που μετέχουμε στη Δημοκρατία δεν συμφωνούμε και μεταχειριστήκαμε όλα τα εργαλεία για να σας αποτρέψουμε. Για τις συνέπειες της συμφωνίας δε φταίει η αντιπολίτευση”, δήλωσε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε παραμύθι το αφήγημα Τσίπρα ότι κυβερνά στην πραγματικότητα μόλις 100 μέρες “Σήμερα κλείνετε 1417 μέρες στην εξουσία, 1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα. Οι πολίτες τις μετρούν μία μία, όχι εμείς. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις και ότι τους στοχοποιήσατε με την πολιτική σας”, είπε. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι σήμερα φορά τη μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου για να μοιράσει ένα φιλοδώρημα από το ίδιο το εισόδημα των πολιτών που υπερφορολόγησε.

“Εσείς υπογράψατε τη μείωση των συντάξεων, όχι εμείς κ.Τσίπρα”, τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έστησε ένα αντιπερισπασμό, “δίνοντας” το Σκοπιανό για τη μείωση των συντάξεων.

“Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μείωση των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν έπρεπε να είχατε ψηφίσει, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Με αυτό αγοράσατε το εισιτήριο από Πρέσπες για Ιθάκη. Έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας ,αλλά ξένα συμφέροντα. Στις Βρυξέλλες πίσω από την πλάτη σας κ.Τσίπρα λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία” είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε άδικο το νόμο Κατρούγκαλου και επανέλαβε οτι η ΝΔ θα τον καταργήσει ως κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι το μέτρο της προσωπικής διαφοράς το είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και απάντησε στην κατηγορία ότι η ΝΔ ευχόταν να εφαρμοστεί το μέτρο για να κοπούν οι συντάξεις των παλιών συνταξιούχων, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Κωστής Χατζηδάκης είχε πει στο Μοσκοβισί πως “δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μη θέλει να μην περικοπούν οι συντάξεις” και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι ψεύδεται συνειδητά και σκόπιμα.

Σημείωσε ότι τα τρεισίμιση τελευταία χρόνια υπήρξαν “29 νέοι φόροι ΣΥΡΙΖΑ” και τους απαρίθμησε έναν προς έναν, για να τεκμηριώσει την κατηγορία περί φοροκαταιγίδας ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν αρνείται ούτε ένα ευρώ που θα πάει στην ελληνική οικογένεια, καθώς άλλωστε έχει καταψηφίσει όλα τα περιοριστικά μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποιησε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα υπάρχει κίνδυνος φοροεπιδρομής για πολλά χρόνια και εκτίμησε ότι ο κίνδυνος νέας προσφυγής σε ξένη βοήθεια δε θα περάσει εάν η χώρα δεν ανακτήσει την αξιοπιστία της.

“Εσείς είστε αυτός που έφερε το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και εφαρμόζετε το άτυπο τέταρτο μνημόνιο, αυτός που όσο μένετε στην εξουσία υπονομεύετε το μέλλον της χώρας, επιστρέφοντας στις χειρότερες συνήθεις του παρελθόντος. Επιδόματα αντί για δουλειές, ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία” είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές μία ώρα αρχύτερα. “Δωστε την ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει και για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. Επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων βρίσκονται προ των ευθυνών τους για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους κάλεσε να την καταψηφίσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα