Μητσοτάκης: Εγώ και η ΝΔ λογοδοτούμε μόνο στον ελληνικό λαό

Διαβάζεται σε 6'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο

Από το Μοσχάτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και στην πρόταση δυσπιστίας. Τι του έλεγαν για τα Τέμπη

Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των ευρωεκλογών ξεκινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε το Μοσχάτο, στον απόηχο και της πρότασης δυσπιστίας.

Στο Μαξίμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συγκέντρωση στο Μοσχάτο και την προσέλευση κόσμου. Έκαναν λόγο για εικόνα που θυμίζει εθνικές εκλογές την επόμενη Κυριακή όχι ευρωεκλογές σε 2,5 μήνες. Εκτιμούσαν δε ότι από το μέγεθος της συγκέντρωσης και τον παλμό της επίσκεψης Μητσοτάκη φάνηκε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη προς τις ευρωκάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν μάλιστα ότι πολίτες, που μετείχαν στη συγκέντρωση, προέτρεπαν τον πρωθυπουργό “μην τους αφήσετε να κάνουν τυμβωρυχία με τα Τέμπη, πείτε την αλήθεια”. Εκτιμούσαν συνεπώς ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών και ότι υπάρχει ενόχληση για αυτό στη γαλάζια βάση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε άλλωστε κατά την ομιλία του στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. “Θεωρώ ότι η συζήτηση αυτή ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μην έχοντας τίποτα να πουν στον ελληνικό λαό, αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να τους απαντήσω γι’ ακόμα μία φορά ότι η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη πρώτα και πάνω απ’ όλα στα δικά σας προβλήματα, στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφασίστηκε χθες στο υπουργικό, αλλά και στο νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα για ιδιωτικά ΑΕΙ.

Μητσοτάκης: “Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν”

Ο κ.Μητσοτάκης είπε επίσης στους συγκεντρωμένους πολίτες και ψηφοφόρους της ΝΔ: “Μας δώσατε μια ισχυρή εντολή τον Ιούνιο του 2023 να εξακολουθούμε να προχωρούμε ένα πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό έργο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δικιάς σας ζωής. Να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Να έχετε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι ναι, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και από αυτόν τον στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε”.

Και πρόσθεσε: “Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις. Αυτή την εντολή έχουμε πάρει. Προσωπικά εγώ αλλά και η παράταξή μας λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Εσείς μας επιλέγετε και σε εσάς λογοδοτούμε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο

“Στηρίξτε στις ευρωεκλογές τη ΝΔ και εμένα προσωπικά”

Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε επίσης από τους πολίτες να στηρίξουν στις ευρωεκλογές τη ΝΔ και εκείνον προσωπικά, κάνοντας λόγο για μία σημαντική πολιτική αναμέτρηση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

“Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουμε την επόμενη μέρα στην Ευρωβουλή. Είναι πολύ σημαντικές διότι όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, και εγώ προσωπικά, με τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία και δύναμη θα πάω στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτώ τα εθνικά δίκαια. Τα δικά σας δίκαια.

Για να φέρουμε πίσω ακόμα περισσότερους πόρους. Για να στηρίξουμε τους αγρότες μας. Για να εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα εθνικά σύνορα, όπως το κάνουμε εδώ και μια πενταετία. Για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την Ευρώπη να διαθέσει και ευρωπαϊκούς πόρους στην ευρωπαϊκή άμυνα. Όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα μπουν στο τραπέζι μετά τις επόμενες ευρωεκλογές”, είπε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε επίσης ότι οι ευρωεκλογές έχουν σημασία και “για να έχουμε και μια ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση απέναντι σε όλους όσοι -προσέξτε- δεν προτάσσουν καμία εναλλακτική πολιτική πρόταση. Τους ενδιαφέρει ένα πράγμα μόνο: πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Τίποτα παραπάνω.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μοσχάτο

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: “Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, διότι εγώ βρίσκομαι σε αυτή τη θέση επειδή παίρνω δύναμη από εσάς. Επειδή εσείς με ψηφίσατε, όχι επειδή με διόρισε κάποιος. Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών να την αντιμετωπίσουμε με την απαραίτητη σημασία.”

Είπε επίσης: “Όσο, λοιπόν, κάποιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι δεύτερος, δώστε σε εμάς τη δύναμη να παραμείνουμε ισχυροί για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο, με την ίδια και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω, όλες και όλοι, να στείλουμε στην κάλπη των ευρωεκλογών.”

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι με την επίσημη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου, μετά το Πάσχα, θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην προσωπική του σχέση με την περιοχή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ίσως την πρώτη μου πολιτική εμφάνιση την είχα κάνει στο καρναβάλι του Μοσχάτου τον Φεβρουάριο του 2003. Γυρίζω, λοιπόν, σε ένα μέρος στο οποίο αισθάνομαι ότι έχω ρίζες.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα