Μητσοτάκης: Κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μητσοτάκης: Κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση Τσίπρα
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα Eurokinissi

Το αίτημα για εκλογές άμεσα επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην Ευρω- Αραβική Σύνοδο, εκτιμώντας ότι η μακρά προεκλογική περίοδος κάνει κακό στον τόπο . “Σας καλώ να επενδύσετε στη χώρα μας” είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους και Άραβες επιχειρηματίες

Την άποψη ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος κάνει κακό στον τόπο, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ευρω- Αραβική Σύνοδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε το σχέδιο του για την οικονομία και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους και Άραβες επιχειρηματίες τους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς όπως τόνισε στις εκλογές θα έλθε μεγάλη πολιτική αλλαγή και η χώρα “θα αποκτήσει μία σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μιλάει με μία γλώσσα”.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι “κρατάει τη χώρα όμηρο, με αναστολή πολλών επενδυτικών σχεδίων, με άρνηση σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία, με εμμονή στον κρατισμό”.

Έκανε όμως λόγο και για διάλυση του κράτους και τοξική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό. “Όσο συνεχίζεται η σημερινή ανασφάλεια, η χώρα θα παραμένει στάσιμη. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, για να κάνει αλλαγές στον τόπο. Υπάρχει κάτι σάπιο στην κυβέρνηση Τσίπρα”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης και επανέφερε το θέμα Κοτζιά και το ζήτημα της δημόσιας τάξης.

“Υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια και ενδεχομένως μίζες. Ο πρωθυπουργός αποσιωπά την επιστολή παραίτησης Κοτζιά. Οι παριστάμενοι κάνουν πως δεν άκουσαν τίποτα” είπε και συνέχισε: “Οι πρόσφυγες παραμένουν φυλακισμένοι στο κολαστήριο της Μόριας. Οι πολίτες έχουν γίνει όμηροι του εγκλήματος μέσα στις γειτονιές τους. Εξτρεμιστές καίνε αστυνομικά τμήματα. Βανδαλίζουν μέχρι και πρεσβείες. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει άντρο μολότοφ. Τρομοκράτες παίρνουν άδειες από τις φυλακές και φεύγουν σαν κύριοι από αυτές.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στους επενδυτές “ότι σε κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Και η λύση σήμερα είναι η πολιτική αλλαγή”.

Σημείωσε ότι το μοντέλο διακυβέρνησης που εκείνος προτείνει έχει ως κύρια σημεία: “Βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα, λιγότεροι φόροι και εισφορές, συμμάζεμα των κρατικών δαπανών για περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές” και δήλωσε: “Ναι στη συνολική αύξηση του πλούτου, που θα έχουν μερίδιο όλοι”.

Αναφέρθηκε ειδικότερα σε τρεις άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση. Πρώτος άξονας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η μείωση του φορολογικού βάρους και για ιδιώτες και για επιχειρήσεις, καθώς όπως υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης η κυβέρνηση σήμερα στερεί την αναγκαία ρευστότητα απο τις επιχειρήσεις και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

“Τα κόκκινα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποτροφοδοτείται, για να μοιράζουν κάποιοι επιδόματα.”, υποστήριξε επίσης.

Δεύτερος άξονας, είπε ο κ.Μητσοτάκης, είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Στα επόμενα πέντε χρόνια χρειάζονται 100 δισεκατομμύρια, για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό στα χρόνια της κρίσης, σημείωσε και απευθυνόμενος στους επενδυτές που συμμετέχουν στη Σύνοδο είπε: “Έχετε τα κεφάλαια. Εμείς λέμε ότι το πλαίσιο του επιχειρείν θα είναι φιλικό.”

Τρίτος άξονας, κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ “είναι η στρατηγική για ένα νέο μοντέλο που θα επαναφέρει την επιχειρηματικότητα στη θέση που της αρμόζει στη συνείδηση των Ελλήνων. Μέσα σε ένα κράτος αποτελεσματικό, ισχυρό και γρήγορο. Και με εργαζόμενους που θα έχουν μέρισμα από την ανάπτυξη. Με εργοδότες που θα αναλάβουν δράσεις κοινωνικής ευθύνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα