Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία
Κυριάκος Μητσοτάκης

Την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία προβάλλει το Μαξίμου, κάνοντας λόγο για τίτλους τέλους στη 12ετή κρίση. Δήλωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Με την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία μπαίνουν τίτλοι τέλους στην εποχή της κρίσης μετά από 12 χρόνια, υποστηρίζουν από το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του Eurogroup, “αποκαθίστανται συνθήκες κανονικότητας στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2010” και προσθέτουν: “Τώρα ξεμπερδέψαμε με τα μνημόνια λοιπόν”.

Γραπτή δήλωση για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Μητσοτάκη έχει ως εξής:

“Η Ελλάδα και οι Έλληνες υποδέχονται, σήμερα, μία σημαντική εθνική επιτυχία: με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια. Και, ταυτόχρονα, ανοίγει μία νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Έτσι, μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, επιτυγχάνεται και ο τρίτος στόχος που εξαρχής είχε θέσει η κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για τον μεγάλο εθνικό στόχο: την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ευημερίας για όλους. Και όλα αυτά ενώ, εδώ και τρία χρόνια, μένει σταθερό το τιμόνι του τόπου, παρά τις συνεχείς εξωγενείς κρίσεις και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Την εξέλιξη αυτή συνοδεύουν τα νεότερα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα τα οποία οι πολίτες εμπιστεύονται, τώρα, περισσότερο τους ευρωπαϊκούς, αλλά και τους εθνικούς θεσμούς. Μία απάντηση στον λαϊκισμό. Που αποδεικνύει ότι, μαζί με την οικονομική ευρωστία, η Πολιτεία ανακτά και τη λαϊκή αποδοχή, την οποία τόσο πολύ είχαν κλονίσει οι δοκιμασίες όλων των προηγούμενων ετών.

Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Αλλά ένας αξιόπιστος εταίρος. Ένα κράτος που δεν δέχεται υποδείξεις, αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Που δεν αδικείται, αλλά ηγείται. Με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας. Μετατρέποντας τα καθημερινά βήματα προς τα εμπρός, σε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα