Μητσοτάκης για απειλές Ερντογάν: Και εγώ αν είχα 85% πληθωρισμό, θα άλλαζα τη συζήτηση

Μητσοτάκης για απειλές Ερντογάν: Και εγώ αν είχα 85% πληθωρισμό, θα άλλαζα τη συζήτηση
Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Καυστικά σχολίασε ο πρωθυπουργός τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας για το βαλλιστικό πύραυλο Tyfun και σχέδια γεωτρήσεων στην Κρήτη

Στην προεκλογική αγωνία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τις νέες απειλές για το βαλλιστικό πύραυλο Tyfun και τις προαναγγελίες για γεωτρήσεις στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Βερολίνο, ο κ. Μητσοτάκης καταρχήν σχολίασε: “Εάν απαντούσα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κάθε φορά που προκαλούν την Ελλάδα στα λόγια, νομίζω δεν θα έκανα άλλη δουλειά”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε: “Έχω πει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε ένα ανέξοδο ανταγωνισμό δηλώσεων. Οι θέσεις της Ελλάδος είναι ξεκάθαρες, έχουν διατυπωθεί και δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο. Προτιμώ να συζητώ για τα ζητήματα τα οποία αφορούν περισσότερο την ελληνική οικονομία, για το γεωστρατηγικό ρόλο της πατρίδας μας” και πρόσθεσε:

“Να σας πω και κάτι ακόμη. Κοιτάξτε αν η Ελλάδα είχε παραπάνω από 85% πληθωρισμό, ίσως θα ήθελα και εγώ να αλλάζω συνέχεια τη συζήτηση, να την κατευθύνω σε άλλους τομείς και θεματολογία”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην Αθήνα ερωτηθείς σχετικά στο briefing από το News 24/7, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

“Με τέτοιες δηλώσεις και με αυτή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας το μόνο βέβαιο είναι οτι η εμβέλεια απήχησης των απόψεων της συνεχώς συρρικνώνεται. Η χώρα μας έχει φροντίσει με την εξωτερική της πολιτική και με κινήσεις στον αμυντικό τομέα να θωρακίσει την αποτρεπτική ικανότητα της και να έχει επεκτείνει τη δική μας εμβέλεια.

Με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, με τους συμμάχους στο πλευρό της, η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση, που είναι και πρόκληση απέναντι στο διεθνές δίκαιο”.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε από το Βερολίνο και το “καλάθι του νοικοκυριού”, εκτιμώντας ότι η πρώτη αποτίμηση ήταν θετική και ότι το μέτρο θα συμβάλλει στη συγκράτηση των τιμών. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θα στηρίξει τα νοικοκυριά, ιδίως τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις. Υπενθύμισε ότι ήδη εφέτος το κράτος έχει δαπανήσει πάνω από 7 δισ ευρώ, για να συγκρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται στο φυσικό αέριο και έχουν γίνει και στα καύσιμα. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η μείωση της φορολογίας, που αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, στηρίζει συνολικά το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Αναφέρθηκε και στο έκτακτο βοήθημα, το οποίο θα δοθεί σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας κοντά στα Χριστούγεννα, ύψους 250 ευρώ, αλλά και στις αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 7,5% από 1η Ιανουαρίου 2023.

“Από κει και πέρα υπάρχουν πάντα εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις όταν μιλάμε για την ακρίβεια. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι μπορούν κάποιοι με ένα νόμο και με ένα άρθρο να καταργήσουν το φαινόμενο του παγκόσμιου πληθωρισμού”, πρόσθεσε, εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα