Μητσοτάκης για απόφαση ΕΛΚ για Ορμπάν: Απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με ακραίες φωνές

Μητσοτάκης για απόφαση ΕΛΚ για Ορμπάν: Απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με ακραίες φωνές

Την ικανοποίηση του για την αναστολή ιδιότητας μέλους του Fidesz εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ. Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές μάχη για μία νέα Ευρώπη και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα αφήσουν πίσω το λαϊκισμό

Στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και στο πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο των ευρωπαϊκών κομμάτων της κεντροδεξιάς στις Βρυξέλλες.

“Σήμερα είναι η τελευταία προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογες της 26ηςΜαϊου. Ευρωεκλογές, στις οποίες οι πολίτες της Ελλάδος, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες” επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Σε αυτή τη σημαντική μάχη η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και μπορώ να εγγυηθώ απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ε.Ε. αυτά που πραγματικά της αξίζουν. Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει.”

Ερωτηθείς για την απόφαση αναστολής της ιδιότητας μέλους του ΕΛΚ για το Fidesz, το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε:

“Η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν. Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα από το ΕΛΚ.”

Και τόνισε ότι: “Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης, Ευρωεκλογές, Ουγγαρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόζεμπεργκ: Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον Όρμπαν

SHARE: