Μητσοτάκης για Marfin: Η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν

Μητσοτάκης για Marfin: Η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

"Δέκα χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, των αθώων συμπολιτών μας που τους στέρευσε τη ζωή τη τυφλή βία και ο διχασμός" ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με αναφορά στα θύματα της Marfin, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρευσε τη ζωή τη τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας. Ποτέ πιά.», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε συμβολικά τη μνήμη των τριών αδικοχαμένων εργαζομένων τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Πρόκειται για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και έγκυο, τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη 36 ετών και τη Παρασκευή Σούλια 32 ετών.

«Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις νέους αυτούς ανθρώπους, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι, στο τοίχο της Σταδίου να γράψουμε το σύνθημα “ποτέ πια αυτή η ανάμνηση της συμφοράς”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με του πρωθυπουργού, καταδικάζοντας τους εγκληματίες. Η βία δεν έχει χρώμα. Την καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους», τόνισε ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε «σημαντική την αναφορά στους τρεις νεκρούς της Μαρφίν, και από τον ίδιο το πρωθυπουργό», ενώ σημείωσε ότι «δυστυχώς πέρασαν 10 χρόνια και οι δολοφόνοι κινούνται ακόμα ελεύθεροι».

Μίλησε ακόμα για ενέργειες που δεν κινούνται στο χώρο του κέντρου, αλλά ακροδεξιά και ακροαριστερά, τονίζοντας ότι «και άλλοι έπρεπε να ζητήσουν το λόγο και να τοποθετηθούν σήμερα».

«Ή είμαστε υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών και του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας για όλους ή είμαστε υποκριτές και κλαίμε γιατί παίζουμε πολιτικά παιχνίδια», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επεσήμανε ότι «η τιμή στη θυσία των τριών νέων της Μαρφίν δεν είναι τα μεγάλα λόγια». «Αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και ο συκοφαντικός ρόλος των προβοκατόρων», επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα