Μητσοτάκης για Βασιλικό: Aνεξίτηλη η σφραγίδα του στη λογοτεχνία

Διαβάζεται σε 1'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού έστειλε στην οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω δήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού, «μιας προσωπικότητας με ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια λογοτεχνία» εξέφρασε με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του σημείωσε ότι αποτελούσε «μία φωνή που τιμούσε την Ελλάδα και πέρα από τα σύνορά μας» και τον χαρακτήρισε «έναν αριστοτέχνη αφηγητή που για δεκαετίες ύφαινε ιστορίες οι οποίες γοήτευαν, οξύνοντας τον προβληματισμό του αναγνώστη».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πολιτική του δράση και τόνισε πως «αν και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ανέκαθεν είχε τον σεβασμό μου για την προσφορά του στα γράμματα, όσο και για την πίστη του στις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας».

«Πολέμιος της δικτατορίας και, αργότερα, συμμέτοχος στην οικοδόμηση της Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε και ως βουλευτής» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο και την κόρη του.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα