Τη Δευτέρα στο A’ Νεκροταφείο η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού

Διαβάζεται σε 2'
Βασίλης Βασιλικός
Βασίλης Βασιλικός ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό θα πουν την προσεχή Δευτέρα οικογένεια, φίλοι καθώς και άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Την προσεχή Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, αναμένεται να τελεστούν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

Από τους πολυγραφότερους συγγραφείς, πληθωρικός, πολιτικά ενεργός, ο Βασίλης Βασιλικός σημάδεψε την ιστορία των γραμμάτων του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Μεταξύ άλλων, έγραψε το εμβληματικό «Ζ» στο οποίο βασίστηκε και η ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Επιθυμία του Βασίλη Βασιλικού ήταν, αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του θα γίνουν δημοσία δαπάνη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνει ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού θα γίνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR 42 0140 1030 1030 0232 0004 792 BIC: CRBAGRAAXXX ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY: «ΑΚΑΔΗΜΙA ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜARIA CALLAS»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα