Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απειλεί

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απειλεί
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σλοβένο ομόλογο του. Eurokinissi

Με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι είπαν για την Τουρκία, την πανδημία και το πράσινο διαβατήριο.

“Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί. Απορρίπτει τις προκλήσειες γιατί έχει αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις. Διεθνές δίκαιο, κανόνες καλής γειτονίας, ευρωπαϊκό κεκτημένο”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, μετά τη συνάντησή τους.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε οτι “για το κυπριακό υπήρξε κοινή απογοήτευση για τις μη εξελίξεις της πενταμερούς συνάντησης της Γενεύης. Οι πρωταγωνιστές του αδιεξόδου γνωστοί. Γνωστή και η διέξοδος στο πλαίσιο του ΟΗΕ”.

Η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής δεν μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος που αφορά όλη την ήπειρο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Η ΕΕ οφείλει την τήρηση της σαφούς δέσμευσης της Τουρκίας να αποτρέπει κύματα μεταναστών” συμπλήρωσε.

Για την ένταξη της Σλοβενίας στη MED7, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα τη στηρίζει συμπληρώνοντας οτι “οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το θαλάσσιο μέτωπο της Σλοβενίας μπορεί να είναι μικρό αλλά ο ρόλος του μεγάλος”.

Για το πράσινο διαβατήριο είπε οτι “υποστηρίζουμε ενθέρμως και οι δύο την ευρωπαϊκή απόφαση” και υπογράμμισε πως πρόκειται για μέτρο που μπορούν να εφαρμόσουν με ευελιξία όλα τα κράτη της Ε.Ε.

“Η διμερής οικονομική συνεργασία μας αναπτύσσεται δυναμικά. Θα κινηθεί σε ευνοϊκότερο περιβάλλον με την ευρωπαϊκή διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

“Είμαι σίγουρος ότι η προεδρία της Σλοβενίας θα προσδώσει σε αυτή τη δυναμική νέα ταχύτητα. Χαίρομαι που επιβεβαιώνεται η διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία τον Οκτώβριο” συμπλήρωσε.

Στο πράσινο διαβατήριο αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας λέγοντας πως “και εμείς υποστηρίζουμε σθεναρά την πρωτοβουλία να υπάρξει πράσινο διαβατήριο της ΕΕ ώστε να γίνει εφικτό πριν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία. Οι πολίτες δικαιούνται κάτι τέτοιο μετά τον πόνο που έζησαν με τον covid-19. Είναι καθήκον μας να το πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό”. Ο Γ. Γιάνσα συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ για το κυπριακό και την Αν.Μεσόγειο είπε οτι δεν είναι πρόβλημα μόνο για Ελλάδα και Κύπρο αλλά είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. “Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε στη σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα