Μητσοτάκης: Η μάχη των ευρωεκλογών είναι για τη φανέλα, είναι για τη ΝΔ

Μητσοτάκης: Η μάχη των ευρωεκλογών είναι για τη φανέλα, είναι για τη ΝΔ
Τους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία σε εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, εκτιμώντας ότι στις 26 Μαΐου η αξιωματική αντιπολίτευση θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια, η οποία θα φέρει στη συνέχεια πολιτική αλλαγή.

“Στις 26 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψήφιους” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε με μία σύντομη ομιλία την εκδήλωση, ανεβαίνοντας στο βήμα υπό τους ήχους ροκ μουσικής. Είχαν προηγηθεί σύντομες παρεμβάσεις και των 42 υποψηφίων με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και η προβολή βίντεο το οποίο ξεκινούσε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

“Στις 28 Μαΐου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στην Ευρώπη πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους πολίτες τη σημασία αυτής της επιλογής” υπενθύμισε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε την πόρτα στο ευρώ και τόνισε ότι η ΝΔ ήταν πάντα η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

“Η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και ήταν η παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν κληθήκαμε με πρόεδρο το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να κάνουμε μία δύσκολη επιλογή που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από αυτό του κόμματος” σημείωσε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα η Ευρώπη απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού και σχολίασε ότι πρέπει: “Να θυμίσουμε στους Ευρωπαίους φίλους μας ότι ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο μόνο της άκρας δεξιάς”.

Εκτίμησε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι κρίσιμα για την ΕΕ και τόνισε: “Θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή ΕΕ”.

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ αποτελεί κεντρικό πυλώνα ου ΕΛΚ το οποίο εκτίμησε ότι θα είναι νικητής και στις επόμενες εκλογές, σχολιάζοντας μάλιστα με νόημα: “Θέλουμε να είμαστε με τους νικητές όχι να ψαχνόμαστε σε ποια ευρω-ομάδα θα ενταχθούμε χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό”.

Σχολίασε επίσης απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, πως “Είναι τόσο ανθέλληνας ο Βέμπερ που επέλεξε να ξεκινήσει την καμπάνια του από την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη”.

Η Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για ανάπτυξη, ασφάλεια, προστασία συνόρων, κλιματική αλλαγή, τεχνολογικές προκλήσεις, επισήμανε επίσης ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να ενισχύσει τον “κομματικό πατριωτισμό” των γαλάζιων και να υπογραμμίσει την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών, εάν δεν έχουν διεξαχθεί νωρίτερα ή ταυτόχρονα εθνικές.

“Η μεγάλη μάχη είναι για τη φανέλα, όπως είπε και ο Βαγγέλης, είναι για τη ΝΔ, γιατί το βράδυ της 26ης Μαϊου το μήνυμα προς όλους πρέπει να είναι ξεκάθαρο” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή μία αποστροφή της ομιλίας Μεϊμαράκη νωρίτερα.

“Μετά από τέσσερα χρόνια χαμένων ευκαιριών, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία νέα αρχή” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι προεκλογικά “δε θα αφιερώσουμε πολύ ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, εξάλλου η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματα της” και σχολίασε: “Δεν ξέρω εάν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο, θα κατέβουν γιατί είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου θα είναι τέτοιο που θα έλθει μεγάλη πολιτική αλλαγή”.

Θέλησε επίσης να εμφανιστεί ενωτικός λέγοντας: “Κάποιοι είχαν πει ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δε θέλουμε να τελειώσουμε κανέναν, εμείς θέλουμε να αρχίσουμε με όλους μαζί τη μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πατρίδας, να τελειώνουμε με τον τοξικό διχασμό” και ζήτησε επίσης “να πολεμήσουμε την αποχή”.

Ο κ. Μεϊμαράκης νωρίτερα σημείωσε ότι συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο “γιατί δε μπορεί να λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή” και τόνισε ότι “το θέμα δεν είναι ποιος θα εκλεγεί ή σε ποια σειρά θα βγει αλλά να καταγράψουμε μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές για να διαμορφωθεί το κλίμα για τις εθνικές εκλογές εάν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε”. Υπογράμμισε ότι είναι εξίσου σημαντικό πολιτικά να εκλεγεί ο Κώστας Μπακογιάννης στο δήμο Αθηναίων και ο Γιώργος Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής.

Και καθώς κάποιος από το ακροατήριο φώναξε πως θα έπρεπε να μπορεί να βάλει κανείς 42 σταυρούς, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε: “Τέσσερις σταυρούς έχουμε. Αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΝΔ και αυτό μας ενδιαφέρει. Η μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, για να είμαστε αύριο κυβέρνηση”.

Εκτίμησε εξάλλου ότι αυτό που θα δώσει εξελίξεις πολιτικές θα είναι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης και υπογράμμισε ότι εκεί δε χωρούν πικρίες και απογοητεύσεις, εξηγώντας ότι: “Το λέω γιατί μπορεί πολλοί να έχουν λόγω των αυτοδιοικητικών πικρία, αλλά κανείς δεν επιτρέπεται στο ευρωψηφοδέλτιο να εκφράσει απογοήτευση ή πικρία” και προσθέτοντας: “Πρέπει από τις ευρωκάλπες να βγει μεγάλη νίκη, μεγάλο ποσοστό και μεγάλη διαφορά και τότε να είστε βέβαιοι ότι θα τους σύρει σε εθνικές εκλογές”.

Εκ των νυν βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, παραιτούμενοι από την έδρα τους, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στη σύντομη παρέμβαση της τόνισε: “Δίνουμε μαζί την μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών. Μάχη για την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας. Μάχη για την Ευρώπη που είναι το σπίτι μας. Μάχη για να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, την αξιοπρέπειά μας, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας, μάχη για να έχουν τα παιδιά μας ευκαιρίες να προκόψουν, μάχη για να είμαστε ασφαλείς σε μια Ευρώπη που απειλείται, μάχη κατά του λαϊκισμού και των άκρων.”

Εκ των νυν ευρωβουλευτών ο Γιώργος Κύρτσος εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι επτά με 11 μονάδες μπροστά. Ο Μανώλης Μαυρομάττης μίλησε με ποδοσφαιρικούς όρους, δίνοντας το έναυσμα στον πρόεδρο της ΝΔ να χρησιμοποιήσει ως μεταφορά των ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών τα δύο ημίχρονα, και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει να κοουτσάρει”. Θερμό χειροκρότημα εισέπραξε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω σε αυτόν εκεί τον άνθρωπο που κάθεται ανάμεσα σας, πιστεύω στον αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη”, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος που δήλωσε: “Μία φορά οννεδίτης, για πάντα οννεδίτης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα