Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Εκ νέου μήνυμα προς όλους τους βουλευτές εν όψει της ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που στο γαλάζιο τραπέζι παραμένει η σκέψη για πρόταση δυσπιστίας

Στην ευρεία σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης μιλά αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσερχόμενος επανέλαβε σε δήλωση του τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη ΝΔ παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας, όχι όμως διότι προσδοκά πως θα λάβει 151 ψήφους καθώς η κυβέρνηση την περασμένη μόλις εβδομάδα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά για να ενταθεί η πίεση προς τους βουλευτές άλλων κομμάτων και τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέπτονται να ψηφίσουν τη συμφωνία και να καταδειχθεί προς τους ψηφοφόρους ότι η ΝΔ απο την πλευρά της εξήντλησε όλα τα περιθώρια. Και κυρίως για να καταδειχθεί ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ειναι σαθρή και άρα να επιβεβαιωθεί κατά την άποψη αυτή η θέση της ΝΔ για κυβερνηση “κουρελού”.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν στον αυριανό πρωινό καφέ υπό τον κ.Μητσοτάκη στο Μοσχάτο, ενώ θα συνυπολογιστεί προφανώς και το γεγονός οτι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε πως εάν η πρόταση δυσπιστίας αφορά το Σκοπιανό θα την ψηφίσει.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα ασκήσει κάθε πολιτική πίεση στους βουλευτές εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία που φέρεται να έχει για τη συμφωνία ο κ.Τσίπρας δεν είναι “μπετόν” και ο κ.Μητσοτάκης έστειλε σήμερα εκ νέου μήνυμα στα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

“Η συζήτηση, που θα ξεκινήσει αύριο στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματοςκαι όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους και υπόλογοι βέβαια στην Ιστορία για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν” δήλωσε ειδικότερα.

“Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτό τον τρόπο μία πολιτική δεκαετιών για λόγους τους οποίους μόνο ο κ.Τσίπρας γνωρίζει” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

“Η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συνθήκη αυτή είναι μία κακή συνθήκη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο” τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε “αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμη στο ελληνικο Κοινοβούλιο το οριστικό αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία Αναθεώρησης.”

Ο κ.Μητσοτάκης σημειωσε ότι: “Αυτά τα οποία κατέθεσε σήμερα ο κ.Κατρούγκαλος στην επιτροπή δε συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα” και αναρωτήθηκε: “Πως είναι δυνατόν λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μία τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στη λεπτομέρεια της ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν;”

Αντικείμενο της σύσκεψης της οποίας προίσταται αυτη την ώρα ο κ.Μητσοτακης είναι οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, ως γνωστόν, η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωση του σημείωσε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να παρέχει την αμέριστη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. “Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά” τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Ταχιάου είχε προκαλέσει και αντιδράσεις στην τοπική ΝΔ, καθώς και ότι από το χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς υπάρχουν επίσης οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα