Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη

Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη

Τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε ότι δεν αρκεί η υπέρβαση στόχων εσόδων ως αποτέλεσμα μιας στυγνής υπερφορολόγησης

Τις αρνητικές συνέπειες της υπεροφορολόγησης στην ανάπτυξη επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με επαγγελματικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Κρήτης ενώ στη συνέχεια, πραγματοποίησε τα εγκαίνια στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, όπου είχε συζήτηση με εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας και πρόσθεσε «Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη. Φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά με πάρα πολύ μεγάλο κόστος για την αναπτυξιακή δυναμική και την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί απλά έχουμε μια υπέρβαση στόχων εσόδων ως αποτέλεσμα μιας στυγνής υπερφορολόγησης. Με τον τρόπο αυτό, δεν βλέπουμε όλη την εικόνα. Η χώρα δεν έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. Η πολιτική αστάθεια, η αίσθηση ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θέλει να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν επιπτώσεις στη διάθεση των επενδυτών να επενδύσουν χρήματα στην αγορά».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μητσοτάκης έδωσε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), επισημαίνοντας ότι αποτελεί «έργο επιβίωσης για την Κρήτη του 21ου αιώνα. Μιλάμε για έναν άξονα που θα ξεκινάει από τη Σητεία και θα τελειώνει στην Κίσσαμο. Η Κρήτη κρατιέται πίσω από την έλλειψη μιας τόσο βασικής υποδομής. Η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να θέσει υπόψη της πολιτικής ηγεσίας όλες τις διαστάσεις και τις επιλογές χρηματοδότησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Δεσμεύομαι προσωπικά να διερευνήσω την επιλογή χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με το σχήμα των πληρωμών διαθεσιμοτήτων».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Ζερβό, καθώς και πολίτες με τους οποίους συζήτησε για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Βρέχει λεφτά κι εμείς κρατάμε ομπρέλα

SHARE:

24Media Network