Μητσοτάκης και ΠΟΜΙΔΑ συμφωνούν στη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρέσβη της Αργεντινής Carolina Perez Colman,  την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρέσβη της Αργεντινής Carolina Perez Colman, την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Στη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης και το Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ συμφώνησαν στην ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων και στα φορολογικά κίνητρα αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών της χώρας

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων είχε ο πρόεδρος της ΝΔ και σύμφωνα με το Μοσχάτο συμφώνησαν στο ότι σήμερα είναι πολύ μεγάλο το ύψος του ΕΝΦΙΑ, στην ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων, και στην ανάγκη φορολογικών κινήτρων για την αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών της χώρα ώστε να αναζωογονηθεί η κατασκευαστική αγορά.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ υπογράμμισαν ότι η Ομοσπονδία επικροτεί τις ακόλουθες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας:

Μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια (20% τον πρώτο και 10% το δεύτερο χρόνο). Αυτή η κίνηση θα φέρει το φόρο ακίνητης περιουσίας στο 1% του Α.Ε.Π. περίπου, δηλαδή κοντά στο μέσο όρο των αναπτυγμένων οικονομιών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

ADVERTISING

Έκπτωση 40 - 50% για εργασίες ενεργειακής/λειτουργικής αναβάθμισης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαγγείλει το μέτρο αυτό (82η Δ.Ε.Θ.) σε όλες τις εργασίες που αφορούν την πλήρη ενεργειακή και λειτουργική/αισθητική ανακαίνιση των υφιστάμενων ακινήτων με σαφή στόχευση τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενίσχυση των επενδύσεων στην αγορά κατοικίας. Αυτό  θα γίνεται με χορήγηση έκπτωσης φόρου (tax credit) – κατόπιν καταβολής όλων των νόμιμων παραστατικών από τον ιδιοκτήτη – η οποία θα αποσβένεται με οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ, του δικαιούχου στα τρία επόμενα έτη.

Απλοποίηση των μεταβιβάσεων και μείωση των δικαιολογητικών για τη μεταβίβαση ακινήτων. Υπολογίζεται ότι, σε πρώτη φάση, τα 23 δικαιολογητικά που απαιτούνται θα περιοριστούν κατά ένα τρίτο

SHARE:

24Media Network