Μητσοτάκης με Ιερώνυμο: “Πράξη αγάπης προς τον πλησίον ο εμβολιασμός – Ανορθόδοξα αυτά που ακούγονται”

Μητσοτάκης με Ιερώνυμο: “Πράξη αγάπης προς τον πλησίον ο εμβολιασμός – Ανορθόδοξα αυτά που ακούγονται”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μαξίμου Νέα Δημοκρατία / © Dimitris Papamitsos

Τη παρότρυνση της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο οποίος τόνισε πως η επιστήμη δεν είναι αντίθετη με τη θρησκεία στο προκείμενο θέμα.

Μήνυμα στους πιστούς υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έστειλαν από κοινού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών τονίστηκε τόσο από την πλευρά του πρωθυπουργού όσο και από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν “θεωρίες συνωμοσίας”, που συχνά εμπλέκουν και τη θρησκεία.

Έτσι εστάλη ένα μήνυμα και προς τους ιεράρχες εκείνους, που συγκαταλέγονται στους “αρνητές” του κορονοϊού. Άλλωστε ο πρωθυπουργός ζήτησε οι ιερείς στο κήρυγμα τους να καλέσουν τους πιστούς να εμβολιαστούν. Ενώ υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα ότι ο εμβολιασμός είναι απολύτως αναγκαίος ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους, που σε μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκονται πιο κοντά στην Εκκλησία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Αρχιεπίσκοπο ότι: “Όπως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν.”

Επισήμανε ότι: “Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.”

Και ζήτησε την παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου, και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα. “Να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Ιερώνυμος απάντησε θετικά και δήλωσε: “Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη.”

Και διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα βοηθήσει ξανά ώστε “να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Ετσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι”.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και επισήμανε ότι: “Εξάλλου ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πλησίον.”

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα