Μητσοτάκης: Με ισχυρή ΝΔ στις 21 Μαϊου θα κλείσουν τα παράθυρα για “κυβέρνηση ηττημένων”

Μητσοτάκης: Με ισχυρή ΝΔ στις 21 Μαϊου θα κλείσουν τα παράθυρα για “κυβέρνηση ηττημένων”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καβάλα INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η μόνη εναλλακτική πρόταση για σταθερή κυβέρνηση είναι αυτή της ΝΔ και απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Το αφήγημα του ενδεχόμενου σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων” στις 21 Μαϊου με κίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας, επανάλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Lobby 101,8 της Καβάλας.

Παρουσίασε δε ως μόνη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας αυτή της ΝΔ, απευθυνόμενος ιδίως στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τους οποίους κάλεσε να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα για να κλείσουν το παράθυρο σε “κυβέρνηση ηττημένων”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ένα από τα κρίσιμα διλήμματα των επόμενων εκλογών είναι “αν θα έχουμε πραγματικά μία σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας ή μία σύμπραξη, συμπαράταξη ‘προοδευτικών’ δυνάμεων, που κανείς δεν καταλαβαίνει πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν αν έβγαιναν τα κουκιά και ποιοι θα συμμετείχαν βέβαια σε μία τέτοια προσπάθεια”.

Σχολίασε πως “από την κυβέρνηση των ηττημένων περάσαμε τώρα σε μία κυβέρνηση ανοχής, με τον κ. Βαρουφάκη να ισχυρίζεται ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να γυρίσει σε άλλα συστήματα πληρωμών”.

Και απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εικόνα επιβεβαιώνει ότι “ουσιαστικά υπάρχει σήμερα μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα. Αυτή είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί σε κάποιον να αρέσει, μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή η πρόταση, τουλάχιστον, είναι μία συνεκτική πρόταση, που λέει ότι η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.”

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως: “Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία και ποιος θα είναι πρωθυπουργός” και σημείωσε ότι εάν η ΝΔ θα είναι πολύ ισχυρή την 21η Μαΐου, αποκλείονται και όλα τα υπόλοιπα σενάρια, για κυβερνήσεις ανοχής, κυβερνήσεις μειοψηφίας, κυβερνήσεις των ηττημένων.

“Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτούμε ότι αυτά δεν θα γίνουν και δε θα ξαναβρεθούμε με ένα ετερόκλητο σχηματισμό δυνάμεων που το 2015 οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με την κάλπη της απλής αναλογικής”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ ότι: “Είμαι ο μόνος ο οποίος μιλάει για το όραμά μας για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας. Από την αντιπολίτευση, το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ένα πρόγραμμα 45 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο τάζει στους πάντες τα πάντα. Και το οποίο όλοι ξέρουμε ότι είναι παντελώς ανεφάρμοστο, διότι αν κάποιος επιχειρούσε να το εφαρμόσει, θα οδηγούσε τη χώρα αμέσως ξανά σε νέο μνημόνιο.”

Σχολίασε δε το σύστημα “Δήμητρα, λέγοντας ότι: “Γι’ αυτό και πρέπει οι πολίτες να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά, την κρισιμότητα αυτής της κάλπης. Και να αναλογιστούν ποιος πρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον, την επόμενη τετραετία.”

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε και πάλι το παράδειγμα της Βουλγαρίας για να υποστηρίξει ότι η απλή αναλογική εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα, ενώ επικαλέστηκε και τον κίνδυνο η Τουρκία να γίνει ξανά επιθετική ή την ανάγκη να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η ανάγκη εκκένωσης πολιτών απο το Σουδάν.

“Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να έχει εμπειρία στη διαχείριση των κρίσεων ή θέλουμε κάτι το οποίο είναι τόσο απροσδιόριστο που ούτε και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν σήμερα να μας πουν τι χαρακτήρα θα έχει;”, διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε επίσης στους νέους. “Το να συνομιλήσω με τη νεολαία σήμερα, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Και εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τους νέους οι οποίοι μπορεί να είναι απογοητευμένοι. Έχουν περάσει μία δεκαετία -από το 2010 ειδικά αυτοί που είναι λίγο μεγαλύτεροι, όχι οι 17αρηδες κατ’ ανάγκη- έχουν περάσει πολύ δύσκολα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι: Το ερώτημα είναι, ποιος μπορεί να τους εξασφαλίσει καλύτερη προκοπή για την επόμενη μέρα. Ποιος μιλάει πραγματικά για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, ποιος μπορεί τελικά να τους υποσχεθεί καλύτερες δουλειές με καλύτερα εισοδήματα. Ποιος ασχολήθηκε με τα παιδιά τα οποία δεν θα μπουν στο πανεπιστήμιο, με το να αναβαθμίσει την κατάρτιση και τις δεξιότητές τους. Γιατί δεν θα είναι όλα τα παιδιά απόφοιτοι πανεπιστημίων. Ποιος θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, τους νέους αγρότες, τους οποίους εμείς τόσο έχουμε στηρίξει μέσα από το πρόγραμμά μας των νέων αγροτών, γιατί θέλουμε τα παιδιά να γυρίσουν στον πρωτογενή τομέα. Και να προκόψουν, όχι κατ’ ανάγκη στις μεγάλες πόλεις, αλλά να μπορούν να γυρίσουν στα χωριά τους.”

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε όμως προς τους νέους ότι: “Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Μας οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές θα πρυτανεύσουν τα θετικά αισθήματα και πρωτίστως η λογική και η ανάγκη του καθενός και της καθεμιάς από εμάς να σκεφτούμε και την ατομική μας ευημερία αλλά και τη συλλογική προκοπή.”

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τέλος ότι: “Έχουμε μία κάλπη. Μόνο μία κάλπη και αυτή είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου” και επέμεινε ότι εφόσον η ΝΔ είναι ισχυρή σε αυτή την κάλπη, “θα κλείσουν οι πόρτες, οι χαραμάδες, τα παράθυρα σε όλα τα άλλα σενάρια για κυβέρνηση ηττημένων. Και στη συνέχεια, η Νέα Δημοκρατία, εφόσον χρειαστεί δεύτερη κάλπη, θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την πολιτική της ισχύ και να αναλάβει το δύσκολο έργο τού να οδηγήσει τον τόπο με σταθερότητα, τολμηρά, μπροστά, σε μια νέα πορεία ανάπτυξης.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα