Μητσοτάκης με Καλογήρου για προσφυγικό - ΦΠΑ στα νησιά

Μητσοτάκης με Καλογήρου για προσφυγικό - ΦΠΑ στα νησιά

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ότι τα δύο θέματα αυτά θα είναι προτεραιότητα του και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του κόμματος στην εκ νέου υποψηφιότητα της.

Tην ανάγκη άμεσης και δραστικής ενίσχυσης των υπηρεσιών ασύλου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να γίνεται ταχύτερα η απονομή του σε όσους το δικαιούνται και να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών επεσήμανε σήμερα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Πειραιώς η κ. Καλογήρου περιέγραψε τις δραματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει ξανά -λόγω και των καιρικών συνθηκών- το πρόβλημα της διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, και επέκρινε την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση, η οποία άλλωστε φέρει και την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η κ. Καλογήρου τόνισε επίσης τη σημασία που προσδίδει στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού την ευχαρίστησε για την ενημέρωση και τη διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση είναι πρώτης προτεραιότητας και τα δύο αυτά θέματα, εξέφρασε στην κ. Καλογήρου την απόλυτη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητά της και τη βεβαιότητά του για την επανεκλογή της στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει ξανά την κ.Καλογηρου, αν και ορισμένες διαρροές την έφεραν αρχικά να εξετάζει στήριξη σε μια θρυλούμενη υποψηφιότητα του Σταμάτη Μαλέλη με το ΚΙΝΑΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση, Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network