Μητσοτάκης με νοσηλευτές: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε προσλήψεις τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού

Κ. Μητσοτάκης

Με το ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θέσει ως προτεραιότητα τις προσλήψεις νοσηλευτών, αλλά η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει περισσότερες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παρουσίαση του προγράμματος υγείας της ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης υποδεχόμενος το ΔΣ της Ένωσης Νοσηλευτών επισήμανε ότι γνωρίζει πως ο κλάδος τους αντιμετωπίζει πολλές αντιξοότητες, αλλά και ότι κρατάει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε νοσοκομείο και να μην ακούσουμε μονίμως την ίδια συζήτηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά θέλουμε να ακούσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας” είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού. “Το τι έγινε στη συνέχεια νομίζω το γνωρίζετε και εσείς καλύτερα από εμάς” πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών επιβεβαίωσε τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλείψεις που όπως είπε τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν αντικαθίστανται οι νοσηλευτές που συνταξιοδοτούνται. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν αποχωρήσει 6 χιλιάδες την τελευταία πενταετία χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Ενώ σημείωσε πως οι έκτακτες προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα καθώς μέχρι οι νέοι νοσηλευτές να εξοικειωθούν με τη δουλειά, αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τη θέση τους.

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τις περισσότερες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προσλήψεων τακτικού προσωπικού αφορούσε προσωπικό πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το που χρειάζεται το Δημόσιο συνολικά και προφανώς και το Σύστημα Υγείας τακτικό προσωπικό και ποιες τρύπες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό ή με προσλήψεις εμβαλωματικού χαρακτήρα, κατέληξε. 

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network