Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να φανεί trendy, αλλά κινδυνεύει να γίνει cringy

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να φανεί trendy, αλλά κινδυνεύει να γίνει cringy
Κυριάκος Μητσοτάκης Giannis Dimitropoulos/ SOOC

"Καρφιά" κατά του ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα στους νέους ψηφοφόρους για τον κίνδυνο ακυβερνησίας λόγω απλής αναλογικής, από τον πρωθυπουργό, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Στους νέους ψηφοφόρους θέλησε να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση “European Youth Day” που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, καθώς η Νέα Δημοκρατία υστερεί σημαντικά στα κοινά κάτω των 25 ετών.

Ο πρωθυπουργός “κάρφωσε” τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με ‘how to’, χωρίς όμως να έχουν το ‘know-how’. Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί «trendy» αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, ‘cringy’.”

Έστειλε δε μήνυμα στους νέους ψηφοφόρους, υποστηρίζοντας ότι: “Σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον ο τόπος και εσείς πρωτίστως, η νέα γενιά, δεν μπορείτε να ρισκάρετε ούτε ανατροπές των κατακτήσεών σας -δικές σας είναι οι κατακτήσεις και οι επιτυχίες της χώρας, πρώτα και πάνω απ’ όλα- αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε ούτε περιπέτειες ακυβερνησίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συνεπώς ότι: “Η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από ‘νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά’, να γίνει ‘ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή’”.

Επανέλαβε πως: “Εάν το στοίχημά μας την πρώτη τετραετία ήταν οι φοροελαφρύνσεις, οι χαμηλότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, και ήμασταν απολύτως συνεπείς σε αυτή μας τη δέσμευση, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα.

Και ξεχωριστή του αιχμή θα αποτελούν τα προγράμματα για προσιτή στέγη σε σχεδόν 140.000 νέους και νέα ζευγάρια”.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη υψηλή ανεργία νέων στην πατρίδα μας, επικαλέστηκε όμως ότι καταγράφει μια σημαντική υποχώρηση. “Στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Δεν μας ικανοποιεί αυτό γιατί ξεκινάμε από υψηλή βάση. Πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα και ο στόχος μας θα είναι πάντα η αποκλιμάκωση αυτή να στοιχιστεί με τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι’ αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης.”

Ο πρωθυπουργός απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο ‘Πρώτο Ενσημο‘, σχολιάζοντας: “Πολλές φορές ακούω από νέους της ηλικίας σας ‘μα γιατί να με προσλάβει εμένα ένας εργοδότης, δεν έχω εμπειρία, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω τη δική μου επαγγελματική σταδιοδρομία’. Χρειαζόμαστε λοιπόν κίνητρα πρόσληψης του νέου για την πρώτη του εργασία, για να αρχίζει να χτίζει το βιογραφικό του.

Και βέβαια άλλα κίνητρα, όπως η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες που κάνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ή μετατρέπουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Γι’ αυτό και τους νέους πιστεύω ότι τους αφορούν τελικά όλες οι πολιτικές μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα