Μητσοτάκης: Οι μικρότεροι φόροι είναι συνθήκη επιβίωσης της οικονομίας

Μητσοτάκης: Οι μικρότεροι φόροι είναι συνθήκη επιβίωσης της οικονομίας
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση 40 under 40 Eurokinissi

Για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και άλλα φορολογικά κίνητρα δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επιχειρηματίες του τουρισμού. Τι είπε για την ιδιωτικοποίηση λιμανιών αλλά και το αirbnb

«Προμετωπίδα της ανάπτυξης» χαρακτήρισε τον κλάδο του τουρισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην 26 ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι στο σχέδιό του είναι άμεσος στόχος η επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και μακροπρόθεσμα η ένταξη του τουριστικού προϊόντος στο 11% στο πλαίσιο μιας αναμόρφωσης του συστήματος των έμμεσων φόρων με δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και το 11%.

«Έχω θέσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο κέντρο της πολιτική μας πρότασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι είναι «εσφαλμένο» το ακολουθούμενο μίγμα της οικονομικής πολιτικής. «Επιβραβεύει τους φοροφυγάδες και συντηρεί ένα μεγαλύτερο από όσο χρειαζόμαστε και αναποτελεσματικό δημόσιο» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Οι μικρότεροι φόροι αυτή τη στιγμή είναι συνθήκη επιβίωση της ελληνικής οικονομίας. Δημιουργούν αναπτυξιακή δυναμική για να εισπράττει το κράτος στη συνέχεια περισσότερους φόρους και βελτιώνουν τη φορολογική συμμόρφωση» σημείωσε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά ειδικά τον τουρισμό ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι για να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού θα πρέπει να προχωρήσει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον κλάδο αλλά και να δοθούν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών. Επιπλέον σημείωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή έργων υποδομής όπως του αεροδρομίου και του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, η ιδιωτικοποίηση υποδομών σε βασικά λιμάνια της χώρας και κατ’ επέκταση και σε μαρίνες καθώς και η επέκταση της σύμβασης για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και «εμβληματικές» επενδύσεις όπως του Ελληνικού για την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «η μισή κυβέρνηση τη θέλει και η άλλη μισή όχι».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί «κεντρική προτεραιότητα» για τον τουρισμό, η παροχή φορολογικών κινήτρων για κατοίκους τους εξωτερικού προκειμένου να αγοράσουν κατοικία στην Ελλάδα. «Πρέπει να προσελκύσουμε κατοίκους για μόνιμη φορολογική κατοικία στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το airbnb ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι μια τάση που δεν θα αντιστραφεί και αφορά όλη την Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι «μπορούμε να βρούμε πλαίσιο φορολόγησης ώστε να μην εξασφαλίζει προνομιακή μεταχείριση στους ιδιώτες έναντι των επαγγελματιών του τουρισμού» αλλά παράλληλα σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν «γενναία φορολογικά κίνητρα» στους ιδιώτες για να επενδύσουν στα ακίνητά τους και με τον τρόπο αυτό επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκη «να φύγει από τη μαύρη οικονομία και ένα κομμάτι της επισκευαστικής δραστηριότητας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα