Μητσοτάκης: Πρόθεσή μου να συναντηθώ με τον Ερντογάν

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ MOTIONTEAM

"Αν έχει διάθεση για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα" σημείωσε κατά στη Συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Επισήμανε ότι θα είναι μία πρώτη συνάντηση και πρόσθεσε: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».

Για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ότι έχει θέσει το ζήτημα σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις του και πως είναι θέμα ευρωπαϊκό.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι και το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και πως η Τουρκία έχει πάρει πολλά χρήματα, περί τα 6 δισ. για το μεταναστευτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Μπαλάκι" στο ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική- Παράθυρο για Παυλόπουλο από Μητσοτάκη

Πιερρακάκης: Ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει απλοποίηση διαδικασιών και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας

Χρυσοχοΐδης στη ΔΕΘ: "Θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος"

SHARE: