Μητσοτάκης: Πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι EUROKINISSI

Δηλώσεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έκανε ο πρωθυπουργός για την επόμενη ημέρα από τις μεγάλες φωτιές που πλήττουν την χώρα

Η αποκατάσταση των πληγέντων από τις φωτιές θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα", ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα .

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα αντιπλημμυρικά και τα έργα προστασίας και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις" και πρόσθεσε: "με πολύ μεγάλη προσπάθεια και -πιστεύω- την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, όταν με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον".

ADVERTISING

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού

"Είμαστε ευγνώμονες στις γυναίκες και στους άνδρες της Πυροσβεστικής, σε όλους τους εθελοντές, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό για την τεράστια προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και χθες το βράδυ να ελέγξουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, κυρίως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και στη Μάνη.

Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Προτεραιότητα όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών, κυρίως η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές.

Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου, και εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες. 

Θέλω και πάλι να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι’ αυτό το οποίο έχει συμβεί. Να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα.

Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις. Και με πολύ μεγάλη προσπάθεια και, πιστεύω, και με την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, όταν με το καλό περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Φωτιά, Φωτιά στη Βαρυμπόμπη, Φωτιά Εύβοια, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική
SHARE:

24Media Network