Μητσοτάκης - Ράμα συμφώνησαν να επιταχύνουν για προσφυγή στη Χάγη

Μητσοτάκης - Ράμα συμφώνησαν να επιταχύνουν για προσφυγή στη Χάγη

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογο του στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ελλάδα και Αλβανία δρομολογούν το συνυποσχετικό για παραπομπή της ΑΟΖ στη Χάγη. Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία των Δ. Βαλκανίων

Την επιτάχυνση της προσφυγής στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ελλάδας - Αλβανίας, συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έντι Ράμα σε συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Γεγονός που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών στη βάση του διεθνούς δικαίου ο πρωθυπουργός και κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ειδικότερα ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Ράμα τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας.

Ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Συνεχάρη δε τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network