Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το μισθολογικό των ΕΔ: “Ευκαιρία να το διερευνήσω και να επανέλθω”

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 24/7 για το μισθολογικό των ΕΔ: “Ευκαιρία να το διερευνήσω και να επανέλθω”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η ερώτηση του NEWS 24/7 στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις σχετικές ρυθμίσεις για τα μισθολογικά τους. Η απάντησή του.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της θεματικής συνέντευξης Τύπου, για την οικονομία στην οποία προχώρησε σε μία ανασκόπηση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, ιδίως για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, κατέθεσε το NEWS 24/7 μέσω της δημοσιογράφου Βίκυς Σαμαρά.

Η ερώτηση αφορούσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις σχετικές ρυθμίσεις για τα μισθολογικά τους. Συγκεκριμένα, η κ. Σαμαρά ρώτησε τον πρωθυπουργό:

“Θα σας πάω σε ένα θέμα που αφορά μία άλλη ομάδα, η οποία σε μεγάλο βαθμό ανήκει και στη βάση της κυβέρνησης. Έχει κατατεθεί πρόσφατα ένα σχέδιο για θέματα μέριμνας του προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό υποτίθεται ότι θα διορθώνονταν κάποιες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους εισαχθέντες στις στρατιωτικές σχολές από το ’92 έως το ’95, πλην, όμως, έχουν μπει στη ρύθμιση μόνο τα έτη ’92 και ’93 και έχουν μείνει έξω οι ’94 – ’95. Αυτό δημιουργεί δύο ταχύτητες, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα μισθολογικά τους και τα ασφαλιστικά τους. Γιατί αυτή η αδικία;”

Ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε πως δεν έχει απάντηση στο ερώτημα και ότι επιφυλάσσεται να διερευνήσει το ζήτημα και να επανέλθει. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:

“Ξέρετε, μερικές φορές μαθαίνουμε πράγματα από τις ερωτήσεις που μας γίνονται. Δεν έχω την απάντηση σε αυτό που με ρωτάτε. Ευκαιρία να το διερευνήσω και να επανέλθω”.

Και συμπλήρωσε: “Συνολικά, όμως, θα σας έλεγα ότι οι επενδύσεις που έχουμε κάνει στην άμυνα της χώρας δεν αφορούν μόνο σε τορπίλες, φρεγάτες και ραφάλ. Αφορούν πρωτίστως και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από την κατάργηση της πρόσφατης φορολόγησης πτητικού επιδόματος μέχρι μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις. Θέλω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και της δικαιοσύνης που πρέπει να υπάρχει, όταν μιλάμε για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που προσφέρουν τόσο σημαντική υπηρεσία στην πατρίδα, να αισθάνονται ότι και η πατρίδα τους τιμά, ανταμείβοντάς τους με δικαιοσύνη και αναλογία για την σημαντική αποστολή που επιτελούν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα