Μητσοτάκης σε Πελόζι: “Τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο”

Μητσοτάκης σε Πελόζι: “Τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο AFP

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη, λίγο πριν την ομιλία του στην Ολομέλεια του Κογκρέσου.

Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, κατά τη συνάντηση τους λίγο πριν την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, όπως είχε πει και χθες στο Λευκό Οίκο, ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα και ενέπνευσε την Αμερικανική Επανάσταση, αλλά οι πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης εμπνεύστηκαν με τη σειρά τους από την αμερικανική ανεξαρτησία. Επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα και ΗΠΑ πολέμησαν μαζί σε δύο παγκόσμιους πολέμους και οτι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σήμερα το καλύτερό τους σημείο. “Είναι τιμή μου να μιλήσω στον οίκο της Δημοκρατίας του αμερικανικού λαού”, κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Στην Ελλάδα ως πηγή έμπνευσης δημοκρατικών αρχών για τους προπάτορες του αμερικανικού έθνους, αναφέρθηκε με τη σειρά της η κ.Πελόζι. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χθες καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο ως ένα φίλο. Αναγνώρισε δε το ρόλο της Ελλάδος γιατί έχει βοηθήσει σημαντικά τους Ουκρανούς πρόσφυγες και έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και του κορονοϊού, δηλώνοντας “είμαστε με τους Έλληνες” και καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα