Μητσοτάκης σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Mην γίνεστε συνένοχοι σε μια νοσηρή μεθόδευση

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Mην γίνεστε συνένοχοι σε μια νοσηρή μεθόδευση
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα και υπερασπίστηκε το δόγμα καταψήφισης νομοσχεδίων από ΝΔ-ΔΗΣΥ όταν δεν συμφωνούν οι ΑΝΕΛ. Κατήγγειλε ενδεχόμενη διασύνδεση των υποθέσεων Καμμένου - Κουρουμπλή.

Προσωπική επίθεση στον Πάνο Καμμένο για «πολιτική σκευωρία» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνουν συνένοχοι σε μια «νοσηρή μεθόδευση» με τη στάση τους στην αποψινή ψηφοφορία.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε την ομιλία του στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σε μια σαφή προσπάθεια να αξιοποιηθεί ενδεχόμενη δυσαρέσκεια μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Μίλησε δηλαδή για «πολιτική συμπαιγνία» ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά ξεκαθάρισε ότι «και η συμπαιγνία έχει τα όριά της» καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής κατά του Πάνου Καμμένου. Χαρακτήρισε, ταυτόχρονα «ετερόκλητη» την κυβερνητική συμμαχία καταλογίζοντάς της ευτέλεια. «Είναι μονόδρομος να στηρίξετε την πρότασή μας και να μην αφήσετε αυτή τη σκιά να πλανάται» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Ταυτόχρονα, καταλόγισε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα απόλυτη ταύτιση με τον Πάνο Καμμένο. Ειδικότερα, σημείωσε ότι στο εξής δεν θα αποκαλεί την κυβέρνηση «Τσίπρα – Καμμένου» αλλά «Καμμένου – Τσίπρα». «Έχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου, δεθήκατε τόσο πολύ που τραβάτε ο ένας τον άλλο στο βυθό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η ΝΔ δεν θα δώσει «σωσίβιο» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερασπιζόμενος την απόφαση του κόμματος να καταψηφίζει από εδώ και στο εξής ακόμη και διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί σε περίπτωση που αυτές δεν συγκεντρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία. «Ξεχάστε τις διπλές πλειοψηφίες. Από δω και μπρος ό,τι φέρνετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μαζί του μέχρι τέλους» διεμήνυσε στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, διερωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για την επαφή του με τον ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά. Κατήγγειλε, μάλιστα ότι στην υπόθεση υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας,  κατάχρησης εξουσίας και απόπειρας χειραγώγησης της δικαιοσύνης από τον κ. Καμμένο. Διαμαρτυρήθηκε όμως λέγοντας ότι στην κυβέρνηση «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός όταν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν ότι επιχειρήθηκε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης». Διερωτήθηκε, μάλιστα εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση και έγκριση από τον κ. Καμμένο για τις επαφές με τον ισοβίτη. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι» ξεκαθάρισε.

Σκληρή επίθεση και σε Π. Κουρουμπλή

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε, όμως, και πολλαπλές επιθέσεις στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή καταλογίζοντάς του ότι είπε ψέματα για την ρύπανση στο Σαρωνικό. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι κάλυψε  τον κ. Κουρουμπλή και αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη διασύνδεση των υποθέσεων Καμμένου και Κουρουμπλή. «Γιατί είναι τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής. Μήπως είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου;» διερωτήθηκε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα