Μητσοτάκης: Self test πρώτα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Τι είπε για το άνοιγμα

Μητσοτάκης: Self test πρώτα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Τι είπε για το άνοιγμα
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Eurokinissi

Τα self test κορονοϊού θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με την Κ. Σακελλαροπούλου.

Στην αναμενόμενη χαλάρωση του lockdown αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και προανήγγειλε ότι τα self test κορονοϊού θα χορηγηθούν πρώτα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

“Έχουμε πια στη διάθεσή μας και θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα προμηθευτούμε, τα λεγόμενα self-tests, τεστ ανίχνευσης του κορoνοϊού, τα οποία μπορούν να γίνουν εύκολα από τον κάθε πολίτη στην ασφάλεια της οικίας του.

Αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα self-tests, τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες, να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Επιβεβαίωσε έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι το άνοιγμα των σχολείων εξαρτάται από το πότε θα είναι διαθέσιμα τα self test, ενώ η κυβέρνηση υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει καταρχάς από Δευτέρα το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Το λιανεμπόριο σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν θα ανοίξει ξανά με click away που δεν είναι άλλωστε και κανονική λειτουργία της αγοράς, αλλά με μήνυμα στο 13032 και φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα.

Δεν θα ανοίξουν όμως ακόμη τα εμπορικά καταστήματα όπως θέλει το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά τα μικρά εμπορικα καταστήματα, που έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης. Είναι πιο εύκολο εξάλλου να τηρηθουν τα υγειονομικά μέτρα όπως αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό, αποστάσεις, μάσκα κλπ στα μικρά καταστήματα παρά στα mall.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν θέλησε να προδικάσει τις ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα και παρέπεμψε στη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα