Μητσοτάκης: Με μία σωστή κεντροδεξιά πολιτική μπορούμε να περιορίσουμε τις ακραίες δυνάμεις

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο.

“Ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων” εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κόρινθο όπου περιοδεύει εν όψει Β΄ γύρου περιφερειακών. Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορινθίας. “Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν” δήλωσε.

Ενωτικός για άλλη μία φορά θέλησε να εμφανιστεί από την Κόρινθο όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Πελοπόννησο εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας όμως πλέον ακόμη πιο εμφατικά το στόχο του περιορισμού της ακροδεξιάς και εκτιμώντας ότι αυτό αποδείχθηκε ότι μπορεί να επιτευχθεί με μία σωστή κεντροδεξιά πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο.

“Η ΝΔ απέδειξε πως με μια σωστή κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών” δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη συνάντηση ο κ.Μητσοτάκης σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ και εκτίμησε ότι “ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό και υπενθύμισε ότι «εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κληρικούς όλων των βαθμίδων». Είπε επίσης, σύμφωνα πάντα με το ενημερωτικό της ΝΔ, στον κ.Διονύσιο ότι “δεν υφίσταται για εμάς ζήτημα αλλαγής του άρθρου 3 και δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω με λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στο βάθος των αιώνων”, κάνοντας λόγο για συναινετικές λύσεις στα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας. Δηλωσε όμως επίσης ότι: “Θα καθίσουμε με καλή διάθεση να μιλήσουμε για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας και πως μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η Εκκλησία είναι το στήριγμα πολλών ανθρώπων”.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο.

Σημείωσε επίσης, στέλνοντας ένα μήνυμα κατά του εναγκαλισμού ορισμένων ιεραρχών με δυνάμεις της ακροδεξιάς όπως η ΧΑ και το κόμμα Βελόπουλου, ότι: “Η δική μου δουλειά, αυτή τη στιγμή, είναι να ενώσω τη χώρα. Όπως εσείς διακονείτε όλο το ποίμνιο, έτσι και εγώ πρέπει να γίνω πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες. Ο λόγος μου είναι ενωτικός και όχι διχαστικός. Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν”.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε εξάλλου: “Θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Εφόσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν”.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Μητρόπολη από τις καταστρεπτικές βροχές, καθώς και για τα έργα επισκευής που πραγματοποιούνται. Τόνισε ότι η βάση της συζήτησης για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τους κληρικούς θα μπορούσε να έχει τεθεί σε θετικότερο πλαίσιο και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάσχει πλέον από έλλειψη στελέχωσης. Επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί πυρήνες της ακροδεξιάς στην Κόρινθο και πρόσθεσε: «Θέλουμε από τη Ν Δ να στέκεται σταθερά με τον μετριοπαθή της τρόπο δίπλα στην Εκκλησία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε εσάς. Δεν ζητάω την παρέμβαση της Πολιτείας στην Εκκλησία. Εκκλησία και Κράτος είναι συνιδρυτές του Έθνους και πρέπει να αλληλοστηρίζονται».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, όπου τον υποδέχτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας, Ταξίαρχος Σπύρος Σκλάβος. Κατά την ενημέρωση που ακολούθησε ο Ταξίαρχος τόνισε τις ελλείψεις που έχει η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας τόσο σε υποδομές όσο και προσωπικό. Ο κ Μητσοτάκης είδε από κοντά την κακή κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας και χαιρέτισε τους αστυνομικούς. Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων διαβεβαίωσε: «Βλέπουμε τις ελλείψεις, είμαι εδώ για να στηρίξω, να μου έχετε εμπιστοσύνη».

Ο Κ. Μητσοτάκης στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας
Ο Κ. Μητσοτάκης στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα πάντα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, μια γυναίκα τον σταμάτησε και τον ρώτησε αν θα συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όσους παραμένουν επί χρόνια άνεργοι. «Δεν θα υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που θα μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψή», τη διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε: «Εμείς καθιερώσαμε το 2014 την περίθαλψη για όλους».

Κ. Μητσοτάκης
Κ. Μητσοτάκης

Αμέσως μετά, ο προεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «την Κυριακή θα γίνει το δεύτερο μεγάλο βήμα για την πολιτική αλλαγή και το οριστικό και τελικό θα γίνει στις 7 Ιουλίου». Απαντώντας σε πολίτη που του είπε «σίγουρος πρωθυπουργός είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θέλει δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή».

Αυτή την ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στην Τρίπολη και ακολούθως θα μεταβεί στο Άστρος Κυνουρίας. Το απόγευμα, στις 18.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με νέους αγρότες στο Ναύπλιο. Το βράδυ στις 20.30 θα βρεθεί στο Άργος όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρυσή Αυγή, Βελόπουλος, Εκκλησία, Περιφερειακές Εκλογές
SHARE:

24Media Network