Μητσοτάκης: Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής το μέτωπο είναι ενιαίο

Μητσοτάκης: Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής το μέτωπο είναι ενιαίο
DIMITRIS PAPAMITSOS

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και συζήτησε μαζί τους για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, τα εθνικά θέματα και την πρόθεση της ΝΔ να δώσει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους από τον τόπο διαμονής τους

Με 10 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, 19 έως 24 ετών, που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 10 φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο Ελληνοαμερικανών φοιτητών που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, παιδείας αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, καλωσορίζοντάς τους, τόνισε την αρμονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην ελληνική ομογένεια. Επισήμανε πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος τους στην κατανόηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από τους συμπατριώτες τους στις Η.Π.Α.  Ανέδειξε τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε ένα ταραχώδες περιβάλλον. Πρόσθεσε, ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ως προς την Τουρκία και το Κυπριακό, το μέτωπο της Ελληνικής πλευράς είναι ενιαίο.

Τόνισε επίσης ότι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του Κράτους για να πάμε παρακάτω. Εξήγησε ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να αποκτήσουμε σύγχρονο Κράτος και να γίνουμε ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη για ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μιλώντας με ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στους φοιτητές, τους προέτρεψε να μελετούν την Ελλάδα με το εθνικό πρίσμα, και όχι με τις κομματικές αποχρώσεις. Στόχος είναι να τα πάει καλά η πατρίδα και να προοδεύσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέπτυξε, επίσης, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί με νόμο η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού - που έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας - να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

Τέλος προέτρεψε να αναλύσουν και να αποτιμήσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές έκαναν ερωτήσεις κυρίως για τα εθνικά ζητήματα, έχοντας ήδη επισκεφθεί τη Σούδα. Ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη αυξημένη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ήθελαν επίσης να μάθουν περισσότερα για το πώς οργανώνεται η Νέα Δημοκρατίας και ποιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για να συντονιστεί το Κόμμα με τις σύγχρονες εξελίξεις.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανέλυσε τις πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό των κομματικών δομών, αλλά και την οικονομική εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την διαρκή ανανέωση με αξιοποίηση νέων στελεχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network