Μητσοτάκης: Στείλτε τη λίστα τώρα, η χώρα κινδυνεύει με χρεωκοπία έως το Πάσχα

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής της διοργανώνει  σήμερα 27/2/2015  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος και οι προκλήσεις της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη σύγχρονη εποχή», με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της ασφαλιστικής αγοράς. Ο Κ. Μητσοτάκης, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία.(eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής της διοργανώνει σήμερα 27/2/2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος και οι προκλήσεις της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη σύγχρονη εποχή», με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της ασφαλιστικής αγοράς. Ο Κ. Μητσοτάκης, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία.(eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Φίλη για το ζήτημα της ρευστότητας και του κινδύνου για ένα ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός

Για κίνδυνο χρεωκοπίας έως το Πάσχα έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να αποστείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup το συντομότερο. Δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν το φέρνει το κείμενο στη Βουλή επειδή φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι περιέχει.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να φέρει σε ψηφοφορία την επέκταση της δανειακής σύμβασης, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι φοβάται μήπως έχει απώλειες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, πάντως, θα την ψηφίζαμε, διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται για ένα θέμα που τελειώνει, δεν είναι κάτι που έχει μέλλον, απάντησε για την παράταση της σύμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κείμενο φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι δύο μήνες τώρα, και εν αναμονή της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η οικονομία έχει παγώσει και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον τουρισμό. "Τα λεφτά τελειώνουν έως το Πάσχα" τόνισε, ενώ απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

Απαντώντας, ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι "δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις", καθώς και ότι "δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός", παρά τα όσα λέει η ΝΔ.

"Σε αυτό το σημείο φθάσαμε. Να λέμε ότι δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις" ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network