Μητσοτάκης: “Τσίπρας 360 μοιρών”

Μητσοτάκης: “Τσίπρας 360 μοιρών”
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο λαός θυμάται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται εάν δεν ήταν η ΝΔ, ποιος θα διαχειριζόταν την κρίση, ο Καμμένος;

“Τσίπρας 360 μοιρών” σχολίασε ειρωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, αναφερόμενος στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως η Ελλάδα ανήκει και στη Δύση και στην Ανατολή και στο Βορρά και στο Νότο.

“Μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του δικού σας υπουργικού συμβουλίου: Πρωθυπουργός Τσίπρας, υπουργός Άμυνας Καμμένος, υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς, υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ. Ίσως αυτό εννοούσατε με το ανήκουμε παντού”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

“Ίσως αυτή την εικόνα να έχει στο νου του ο λαός που λέει αν δεν ήταν αυτοί να τα διαχειρίζονται με τα όσα κάνουν, ποιος θα τα διαχειριζόταν; Ο Καμμένος, που κάνει λάικ στη ρωσική πρεσβεία”.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε καταλήγοντας: “Μερικές φορές το να ξέρεις που ανήκεις έχει μεγάλη σημασία στην πολιτική”.

Απέρριψε δε τον ισχυρισμό ΣΥΡΙΖΑ ότι για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού φταίει η απολιγνητοποίηση, δηλώνοντας ότι ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Ενώ ανέφερε ότι είναι άλλο να συνεισφέρει σταθερά ο λιγνίτης στην παραγωγή ρεύματος και άλλο να χρησιμοποιείται για ορισμένες ώρες μία λιγνιτική μονάδα ως στρατηγική εφεδρεία της χώρας.

Υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται δια να ομιλεί για τη ΔΕΗ. “Εάν είχατε μείνει έξι μήνες παραπάνω στην εξουσία, θα είχε χρεωκοπήσει η ΔΕΗ. Η κυβέρνηση αυτή στήριξε τη ΔΕΗ. Πούλησε το 17% κρατώντας τον έλεγχο, έκανε αύξηση κεφαλαίου, πούλησε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και για αυτό μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές”, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι η ΔΕΗ δεν θα βγάλει κέρδος 200 εκ ευρώ, γιατί όλη της η κερδοφορία αξιοποιήθηκε για μέτρα στήριξης και πρόσθεσε απευθυνόμενος πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ: “Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν πια, μαράθηκαν επί των δικών σας ημερών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα