Μονομαχίες γαλάζιων υποψηφίων δημάρχων στον θεσσαλικό κάμπο

Μονομαχίες γαλάζιων υποψηφίων δημάρχων στον θεσσαλικό κάμπο
Εκλογικό στιγμιότυπο Eurokinissi

Στο δήμο Λάρισας τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, όμως σε Τύρναβο και Καρδίτσα υπάρχουν περισσότερες από μία γαλάζιες υποψηφιότητες. Παρά τη στήριξη Γεωργιάδη στο Ροντούλη στο δήμο Τυρνάβου, οι νεοδημοκράτες συσπειρώνονται πίσω από τον Κοκκούρα. Τρεις υποψήφιοι στην Καρδίτσα με αιχμές κατά Τσιάρα

Στις κυριότερες πόλεις του θεσσαλικού κάμπου τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν εν όψει των δημοτικών εκλογών. Η απλή αναλογική ανοίγει βέβαια την όρεξη επίδοξων υποψηφίων δημάρχων, ένα ζήτημα που κυρίως αφορά τη ΝΔ η οποία έχει και περισσότερα αυτοδιοικητικά στελέχη, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ- η Κουμουνδούρου από την άλλη βλέπει αλλού να προχωρούν και αλλού να ναυαγούν οι συνέργειες με υποψηφίους προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ.

Στο δήμο Λαρισαίων η ΝΔ έχει δώσει το χρίσμα στη Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο και το παιχνίδι γίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου το νυν δήμαρχο Απόστολο Καλογιάνη (το 2014 είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων). Ο κ.Καλογιάννης πάντως έχει κατηγορηθεί από “συντρόφους” του κυβερνώντος κόμματος για… πασοκοποίιηση της παράταξης του, καθώς η πλειοψηφία των αντιδημάρχων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος είχε σπεύσει να ζητήσει τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου για τις δημοτικές.

Δεν έχει όμως προκαλέσει αντιδράσεις μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ: Το ΚΙΝΑΛ εξετάζει το να κατεβάσει δικό του υποψήφιο στο δήμο, καθώς ο “πολιτικός γάμος” που σχεδιαζόταν σε περιφερειακές- δημοτικές στη Λάρισα με το ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησε. Τελικώς το Κίνημα φαίνεται να προσανατολίζεται στη στήριξη του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Γιάννη Στεφανίδη. Ο Ντίνος Διαμάντος θα κατέλθει ως ανεξάρτητος αν και πήγε να κλείσει το μάτι στο ΚΙΝΑΛ, παρόλο που προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς.

Στο δήμο Τυρνάβου, στη ΝΔ πονοκεφάλους έφερε η… αδυναμία του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη στον πάλαι πότε συνάδελφο του στο ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη. Η στήριξη του κ.Γεωργιάδη στον κ.Ροντούλη, ο οποιος όμως “τα έχει σπάσει” με τα τοπικά γαλάζια στελέχη (στον κάμπο είναι γνωστή η κόντρα του με το Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή και τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της ΝΔ), προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ιδίως όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Τύρναβο και παρευρέθηκε σε τραπέζι που παρέθεσε ο κ.Ροντούλης και στο οποιο δεν είχαν κληθεί τα στελέχη της γαλάζιας ΝΟΔΕ της πόλης!

Τελικώς η ΝΔ έδωσε το χρίσμα στον πολιτικό μηχανικό Γιάννη Κόκκουρα, ο οποίος  ως Τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνδράμει τους κτηνοτρόφους της περιοχής στην άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Σύσσωμη η τοπική ΝΔ έχει συνταχθεί μαζί του, πλην όμως ο κ.Ροντούλης επιμένει να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Τυρνάβου αναμένεται να στηρίξει εκ νέου το νυν δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση, εκτιμώντας ότι οι δημότες είναι ευχαριστημένο από το έργο του.

Το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει τον ιατρό Σάμαρ Αθανάσιο Αμάρη, ο πατέρας του οποίου κατάγεται από την Ιορδανία και ο οποίος εργάζεται ως ακτινολόγος στον Τύρναβο.

Το ΚΚΕ τελικώς φαίνεται ότι θα στηρίξει το Στέλιο Χατζηκράχτη.

Στην Καρδίτσα εν τω μεταξύ η ΝΔ είναι διασπασμένη στα τρία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει χρίσμα στο νυν αντιπερφιεριάρχη Βασίλη Τσιάκο. Αλλά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Παπαλός δεν κάνει πίσω. Τοπικά στελέχη της ΝΔ άφηναν αιχμές κατά του γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, υποστηρίζοντας ότι η ΝΟΔΕ ήταν υπέρ της υποψηφιότητας Παπαλού και πως εκείνος επέβαλε τον κ.Τσιάκο. Και ο Κώστας Γκαβογιάννης έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλοντας τη συμπεριφορά του κ.Τσιάρα και ζητώντας τη διαγραφή του.

Ο νυν δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, που προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ, θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα