Μουζάλας: Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο όπου επισκέφθηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 26 Σεπτμεβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο όπου επισκέφθηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 26 Σεπτμεβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τονίζει σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα δημιουργεί ξενώνες "στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων"

«Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στο βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 χιλιάδων προσφύγων».

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της, μετατρέποντάς την σε μία πιο φιλόξενη ήπειρο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας στη χώρα μας, αναφέρει ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και τονίζει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network