Μουζάλας: “Η κατάσταση στο προσφυγικό εξαρτάται πάντα από τις αφίξεις”

Μουζάλας: “Η κατάσταση στο προσφυγικό εξαρτάται πάντα από τις αφίξεις”
Ο Γιάννης Μουζάλας Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι διαχρονικά η κατάσταση στο προσφυγικό εξαρτάται από τις αφίξεις.

“Στο προσφυγικό έχουμε κάνει πολλά βήματα, αλλά η κατάσταση εξαρτάται από τις αφίξεις, όσο οι αφίξεις αυξάνονται τόσο η κατάσταση δυσκολεύει”.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο πρώην υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: “Είχα πάει στη βόρεια Συρία καλεσμένος από φίλους Κούρδους που είχα από το 1997 σχέσεις μαζί τους προκειμένου να μεταφέρω την εμπειρία μου και να δούμε την κατάσταση εκεί πέρα. Είναι πολύ κοντά ο καταυλισμός στα σύνορα με την Τουρκία, η Ροζάβα, μετά τον πόλεμος με τον ISIS μιλάμε για βόρεια Συρία. Η περιοχή είναι σε πόλεμο από το 2014. Φοβούνται τους Τούρκους εκεί, ναι. Συνέπεσε το ταξίδι μου με την είδηση ότι αποχωρούν οι Αμερικανοί και εισβάλλουν οι Τούρκοι. Εμείς δεν είδαμε τίποτα τέτοιο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στον πληθυσμό, δικαιολογημένη.

Τουρκία θεωρεί τη διοίκηση της περιοχής σαν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν μαζί τους στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του ISIS. Ετοιμάζω επιστολή προς την ΕΕ, για να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι κατεξοχήν πολεμιστές ενάντια στον ISIS, κατάφεραν και ανέπτυξαν ένα δημοκρατικό καθεστώς διοίκησης και τώρα φοβούνται, τους χρωστάμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα