Μουζάλας: Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,  του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τη χώρα μας προς το Λουξεμβούργο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου. EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για την τύχη των προσφύγων στην Ειδομένη, το κέντρο φιλοξενίας στη Αμυγδαλέζα και αυτό που μπερδεύει ο κόσμος, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων

Το φόβο ότι θα υπάρξουν θάνατοι παιδιών στην Ειδομένη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

"Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα", επισήμανε ο κ. Μουζάλας, και πρόσθεσε: "Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό".

Για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επανέλαβε ότι "δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί", όπως και τα υπόλοιπα κέντρα κράτησης. "Το ότι υπάρχει μια επιείκεια στον ποιον βάζεις στα προαναχωρησιακά κέντρα, είναι μια διαφοροποίηση".

Ο κ. Μουζάλας αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων. "Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι θέσεις κινημάτων για ανοιχτά σύνορα τις οποίες είναι πιθανό σε επίπεδο κινημάτων και όχι κράτους να υπερασπιζόμασταν", επισήμανε. Σχετική άποψη της προκατόχου του, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, διευκρίνισε, ήταν "προσωπική θέση ενός ανθρώπου που ήταν και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης".

Για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων που θα μείνουν στην Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι "στα προηγούμενα 15 χρόνια η κοινωνία ενέταξε περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουμε ήδη σχολεία για τους μετανάστες, έχουμε προγράμματα ενσωμάτωσης. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είμαστε στη φάση να συμμαζέψουμε την κατάσταση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μουζάλας: Η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί 'όμορφα και ωραία' τον Απρίλιο

SHARE:

24Media Network