Μπακογιάννη: Αν γίνει πόλεμος θα είμαστε μόνοι μας. Να πάμε στη Χάγη

Μπακογιάννη: Αν γίνει πόλεμος θα είμαστε μόνοι μας. Να πάμε στη Χάγη
Η Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζει ότι η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε πόλεμο, αλλά δεν είναι διπλωματικά μόνη της και υποστηρίζει την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Υπέρ της προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των θεμάτων με την Τουρκία τάχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

“Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο” σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Action24.

“Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα” δήλωσε ειδικότερα η κ.Μπακογιάννη.

Σημείωσε ότι μετά τα Ίμια, είναι πολιτικά η πιο φορτισμένη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. “Για μια μακρά περίοδο μετά το Ελσίνκι υπήρχε νηνεμία, με τα πάνω και τα κάτω μας αλλά με σχετική ηρεμία” επισήμανε και πρόσθεσε: “Σήμερα βλέπουμε μια Τουρκία που ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική, μια Τουρκία διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς την σχέση της με τις άλλες χώρες”.

Η κ.Μπακογιάννη τόνισε ότι: “Η εξωτερική πολίτικη δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο”.

Εξέφρασε την άποψη ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ορθώς έγινε, καθώς κατέγραψε τις διαφωνίες που υπάρχουν αλλά και την βούληση των δύο πλευρών να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. “Και είναι σημαντικό, ειδικά όταν είσαι σε κρίση, να συζητάς και να έχεις επικοινωνία” υπογράμμισε.

Έστειλε δε μήνυμα στην Άγκυρα λέγοντας πως: “Οι Τούρκοι πρέπει να καταλάβουν ότι η λογική της επίδειξης δύναμης θα τους οδηγήσει σε διπλωματική απομόνωση. Όταν λες ότι η Κρήτη δεν υπάρχει τότε το διεθνές ακροατήριο παύει να σε ακούει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα