Μπακογιάννη: Απολύτως καταδικαστέες οι εκφοβιστικές πρακτικές σε βάρος βουλευτών

Μπακογιάννη: Απολύτως καταδικαστέες οι εκφοβιστικές πρακτικές σε βάρος βουλευτών
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σχολιάζοντας τις καταγγελίες, ότι ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με απόλυτο τρόπο καταδίκασε εκφοβιστικές πρακτικές σε βάρος βουλευτών που είτε θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είτε θα υπερψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. “Ειναι απολύτως καταδικαστέες, είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών” είπε χαρακτηριστικά.

Αποστασιοποιήθηκε από τη δήλωση του Δ. Σταμάτη ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με όποιον έχει στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι οι όροι των μετεκλογικών συνεργασιών θα καθοριστούν από τον πρόεδρο της ΝΔ.

“Το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι -συνέχισε- είναι δυνάμει συνομιλητές της ΝΔ μετά τη νίκη της στις εκλογές”. Σε σχέση με την προεδρική εκλογή, ανέφερε ότι “είμαι προσωπική φίλη του Πρ. Παυλόπουλου, τον θεωρώ εξαιρετικό ΠτΔ, η ΝΔ θεσμικά θα τοποθετηθεί την ώρα που πρέπει, δεν θα μας παρασύρει σ αυτή τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας”. Προέβλεψε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και πριν τον Μάιο, υποστηρίζοντας ότι “τεχνικά θα είναι αδύνατο να στηθούν τέσσερις κάλπες μαζί, το ΥΠΕΣ όπως πληροφορούμαι δηλώνει παντελή αδυναμία να κάνει αυτές τις πολλαπλές εκλογές”. “Είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών – κατέληξε – και καταδικάζω εκφοβιστικές συμπεριφορές με απόλυτο τρόπο”.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Π. Καμμένου τόνισε ότι “έφυγε σε μια απολύτως γελοία και εξωφρενικά κωμική κατάσταση. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η κοινωνία μας γυρίζει την πλάτη. Βλέποντας αυτή την εικόνα χθες καταλαβαίνω απολύτως γιατί μας γυρίζουν την πλάτη. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Καμμένος, αν θα απασφαλίσει ή δεν θα απασφαλίσει.

Μιλώντας για την υποψηφιότητά της για ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης είπε ότι “είναι μια δύσκολη εκλογή με γερές υποψηφιότητες όπως ο νυν ΥΠΕΞ του Βελγίου. Προτάθηκα από την Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμούσε να καταθέσει υποψηφιότητα. 47 χώρες θα κάνουν τη short list για να πάνε δυο-τρεις υποψηφιότητες στη γενική συνέλευση τέλος Ιουνίου. Εχω ένα καλό βιογραφικό, υπάρχει διαχωρισμός Βορράς-Νότου, το κρίσιμο είναι οι σχέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης με τη Ρωσία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα