Μπακογιάννη για μάσκες: “Παταγώδης αποτυχία, θα δούμε ποιος έχει την ευθύνη”

Μπακογιάννη για μάσκες: “Παταγώδης αποτυχία, θα δούμε ποιος έχει την ευθύνη”
Για παταγώδη αποτυχία έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για τις υπερμεγέθεις μάσκες Eurokinissi

Το φιάσκο με τις μάσκες τεραστίων διαστάσεων που μοιράστηκαν στους μαθητές κλήθηκε να σχολιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη. "Θα δούμε ποιος φταίει, αλλά δεν θα κρεμάσουμε και κανέναν".

Για παταγώδη αποτυχία και γραφειοκρατικό λάθος έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας το φιάσκο με τις μάσκες για… γίγαντες που μοιράστηκαν στους μαθητές στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε αρχικά: “Είναι βέβαιο ότι ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Έγινε ένα λάθος στο μέτρημα και στα μεγέθη των μασκών, άλλα διάβαζαν, άλλα κατάλαβαν, ήταν ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο ότι κάποιος γραφειοκράτης έκανε λάθος. Από εκεί και πέρα θα το αναζητήσουμε, θα δούμε και ποιος έχει την ευθύνη γιατί στην όποια διαχείριση δημοσίου χρήματος έχει ευθύνες όποιος την κάνει. Θα το ψάξουμε, θα το δούμε, δεν έχουμε σκοπό να κρεμάσουμε κανέναν. Έγινε λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι οι άλλες δύο μάσκες που θα πάνε στο σχολείο να είναι σωστές”.

Ερωτηθείσα για το κόστος των μασκών με το οποίο επιβαρύνθηκε το ελληνικό δημόσιο, απάντησε: “Τα 6 εκατομμύρια όταν τα διαχειρίζεσαι περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, γίνεται μία διαδικασία, ένας διαγωνισμός. Δόθηκε στην ΚΕΔΕ διότι υπήρξε ένας προβληματισμός. Ένας πραγματικός προβληματισμός. Υπήρξαν χώρες που δεν δώσανε καθόλου μάσκες, χώρες που δώσανε. Τελικώς επικράτησε η άποψη ότι για λόγους κόστους είναι καλό τα παιδιά να πάρουν από τρεις μάσκες και έγινε και για λόγους συμβολισμού”.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα